Arriva stavia čiernu stavbu pri vstupe do Malaciek

Poslanci upozornili na podozrivú stavbu pri vstupe do Malaciek od Plaveckého Štvrtka. Za čerpacou stanicou Dapax si svoje priestory zriadila Arriva, ktorá nedávno uspela v krajskej súťaži na autobusovú prepravu. Z dostupných informácií vyplýva, že Arriva túto stavbu realizuje bez povolení.

Len pred nedávnom začala v Bratislavskom samosprávnom kraji jazdiť spoločnosť Arriva. Tá vyhrala súťaž na zabezpečenie autobusovej dopravy na území kraja pre ďalších 10 rokov. Vystriedala tak doterajšieho prepravcu Slovak Lines, ktorý mal v Malackách aj zázemie pre autobusy, vrátane nového dispečingu na autobusovej stanici.

Následne sa začali pri vstupe do Malaciek od Plaveckého Štvrtka diať stavebné práce, na ktoré upozornili aj poslanci mestského zastupiteľstva. Na pozemku za čerpacou stanicou Dapax vzniklo parkovisko pre autobusy a zároveň aj nová budova, ktorá pravdepodobne bude slúžiť ako odpočívareň pre vodičov autobusov. V uplynulých dňoch prišlo dokonca k otvoreniu deliaceho plotu od železnice a stavebné mechanizmy sa pohybovali v dráhe železníc, o čom už mal informovať malacký stavebný úrad Dráhový úrad ministerstva dopravy.

Na parkovisku pribudli aj nové značky označujúce parkovisko Arrivy a je evidentná aj stavebná úprava ostovčekov na štátnej ceste.

Arriva sa mala údajne brániť, že nejde o čiernu stavbu, pretože nie je pevne spojená so zemou. Stavebný úrad má podľa všetkého iný názor a začal konanie.

Stavebník zasiahol aj na pozemok, ktorý je v ochrannom pásme dráhy.

Podľa našich informácií už vedenie mesta komunikovalo poslancom, že bol vykonaný štátny stavebný dohľad a zistenia boli stavebným úradom odstúpené príslušným štátnym orgánom. Stavebný úrad by mal konať pri riešení hlavnej stavby, Špeciálny stavebný úrad pre dopravu by mal stavebníka riešiť za nelegálne spevnené plochy a Okresný úrad v Bratislave by mal stavebníka pokutovať za napojenie vjazdu a spevnenej plochy na štátnu cestu I. triedy či stavebnú úpravu ostrovčekov a spevnenej plochy na štátnu cestu I. triedy. Podľa všetkého stavebník nemá schválené ani dopravné značenie, za čo by ho malo čakať ďalšia sankcia.

Stavebný úrad musí stavebníka vyzvať na dodatočné povolenie stavby, aby naplnil podmienku stavebného zákona. Ak stavebník nepreukáže súlad s verejným záujmom, stavebný úrad začne konanie o odstránení stavby. Vyzerá, že časť spevnených plôch je postavených na pozemku mesta, preto sa dodatočné vysporiadanie dostane aj na stôl poslancov.

Ľudia pre Malacky - 06.12.2021 - 4970 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

Počasie

Poskytuje In-počasie