Bezpečnosť na prvom mieste

Nezisková organizácia Vstúpte bola úspešná so žiadosťou o individuálnu dotáciu z Bratislavského samosprávneho kraja. Vďaka projektu Bezpečnosť na prvom mieste mohla doplniť svoje pracoviská o germicídne žiariče, ktoré vytvárajú lepšie podmienky pre fungovanie zariadenia sociálnych služieb v čase pandémie.

Nezisková organizácia Vstúpte poskytuje sociálne služby ľuďom s mentálnym postihnutím. Mnohí z nich majú paniku z možného nakazenie koronavírusom. "Počas prvej, ale aj druhej vlny prestali chodiť do centra zo strachu možného prenosu vírusu pri koncentrácii ľudí, aj napriek tomu, že sme zabezpečili všetky protipandemické opatrenia," hovorí zastupujúca riaditeľka Katarína Martincová. "Takto však klienti strácali svoje sociálne zručnosti, izolovali sa. Aj podľa rodiny im chýbali terapie, ktoré im pomáhajú žiť plnohodnotnejší a zdravší život," dodáva.

 

Z toho dôvodu využili možnosť požiadať o individuálnu dotáciu z Bratislavského samosprávneho kraja. Zabezpečiť germicídne žiariče do priestorov, kde sa klienti pohybujú a zdržiavajú, považovali za nevyhnutnosť. Identifikovali sme základné štyri miesta - v rehabilitačnom stredisku, v zariadeniach podporovaného bývania, v chránenej dielni. Vďaka podpore projektu Bezpečnosť na prvom mieste sa podarilo získať dotáciu vo výške 2000 € a žiariče zakúpiť. 

 

 Germicídne žiariče v zariadeniach podporovaného bývania. 

Lucia Vidanová - 13.10.2021 - 2064 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

Počasie

Poskytuje In-počasie