Jesenná Malacká šošovica nebude

Obľúbené remeselné trhy spojené so sprievodným programom sa neuskutočnia ani v jesennom termíne. Organizátori sa rozhodli v súvislosti s pandémiou koronavírusu a opatreniami spojenými so zabránením šírenia nákazy upraviť pôvodný plán.

"Rozhodovanie o zrušení Malackej šošovice nebolo jednoduché. Zvažovali sme ako areál Kláštorného námestia zabezpečiť tak, aby sme dokázali monitorovať počet návštevníkov na podujatí. Bolo by to komplikované personálne aj finančne. Radšej si počkáme na "veselšie" obdobie bez úvah o možnej druhej vlne koronavírusovej pandémie," vyjadrila sa predsedníčka OZ Malacká šošovica Lucia Vidanová. "Musíme sa správať zodpovedne."

Aktuálne sa v občianskom združení, ktoré vzniklo s cieľom podporiť miestnych remeselníkov, umelcov, aktívnych ľudí, chcú sústrediť na prezentáciu predajcov na webe sosovicovani.sk. "Už skôr sme avizovali spustenie blogov s príbehmi našich predajcov, zatiaľ sme sa v tom výrazne neposunuli, ale to sa iste v blízkej budúcnosti zmení," dodáva Vidanová. 

O organizovaní rôznych slávností v mestách a obciach, jarmokoch a trhoch rokoval nedávno aj ústredný krízový štáb a hlavný hygienik SR. Odporúčajú podujatia, na ktorých by sa mohlo zísť viac občanov radšej neorganizovať. 

 Veríme, že v roku 2021 sa na Malackej šošovici opäť stretneme. :) 

 

Ľudia pre Malacky - 04.08.2020 - 3813 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

Počasie

Poskytuje In-počasie