Malacký futbal – kam kráčaš?

V nedeľu 1. septembra sa v Zámockom parku odohral seniorský futbalový zápas IV. ligy BFZ – sk. B medzi ŠK Malacky FO a tímom ŠK Gajary, ktorý minulý rok vyhral V. ligu. Malacky prehrali 0:8. Minulý týždeň prehrali ŠK Malacky v Jablonci 0:23 a v prvom zápase tohtoročnej sezóny v Kostolišti ŠK prehrali 0:10 a to zápas bol predčasne ukončený okolo 20 minúty pre stiahnutie malackých hráčov z ihriska. Čo sa to v našom meste s futbalom deje?

Aktuálnu tabuľku IV. Ligy BFZ – sk. B nájdete tu.

V posledných týždňoch sa nielen na základe týchto výsledkov rozprúdila intenzívna diskusia medzi športovcami o malackom futbale. Spôsobili ju hlavne zmeny vo vedení futbalového odielu ŠK Malacky FO na začiatku júla a založenie nového futbalového klubu FC Malacky, ktorý začal hrať V. ligu seniorov v oblasti Bratislava vidiek.

Okrem toho v Malackách pôsobia na tráve aj mládežnícke futbalové oddiely Žolík a  Československá futbalová akadémia ČSFA. Máme tu aj tímy, ktoré hrajú sálový futbal. Najvyšiu súťaž z nich hrá 1.SFC Canaria team. Všetky tieto kluby dostávajú dotácie na svoju činosť od mesta.

Dotácie mesta rozdelované KVMŠ pre futbal

Na nedeľný zápas ŠK Malacky – ŠK Gajary (0:8) som sa bol osobne pozrieť. Zápas sledovalo asi 150 divákov. Tých gólov domáci tím mohol dostať aj viac, keďže súper viacero  gólových šancí nepremenil. Útoku  ŠK Malacky chýbala presná prihrávka a razantná strela na bránu. Hráč, ktorý viedol loptu dopredu, mal často sklonenú hlavu dole a potom o ňu prišiel alebo nepresne prihral. Väčšinu našich vykopnutých vysokých lôpt na súperovu polovicu získaval a spracoval súper.

V obrane bolo veľa priestoru pre súpera a to aj v samotnej šestnástke. Boli tam nedôrazné výkopy obrancov priamo na blízko stojacich súperových hráčov, a obrancovia boli v porovnaní so súperovými útočníkmi pomalšíatď.  U hráčov ŠK Malacky však bolo vidieť nasadenie, snažili sa to ubehať ale chýbala im technika...

Posledný ôsmy gól do brány domáceho mužstva



Diváci často s úsmevom na tvári krútili hlavami.

Hernú kvalitu tímu ŠK Malacky som chcel vidieť  osobne aj preto, lebo dňa 22.augusta sme na mimoriadnom rokovaní MsZ mali predložený návrh na upustenie od vymáhania pohľadávky voči ŠK FO Malacky vo výške 1406 €. Pohľadávka vznikla ako dôsledok toho, že predchádzajúce vedenie klubu nevyúčtovalo mestu zmluvne dohodnutom termíne celú dotáciu od mesta za rok 2012. MsZ v tomto prípade nemá z právneho hľadiska kompetenciu schváliť upustenie od vymáhania pohľadávky takže diskusia sa po chvíli zamerala na malacký futbal ako taký. Zaznelo tam viacero zaujímavých názorov. Videozáznam si môžete pozrieť tu.

Za povšimnutie stojí, že suma dotácií pridelených pre ŠK FO z rozpočtu mesta za roky 2007 – 2012 bola vo výške 28 866,62 €. Dotovali sme občianske združenie ŠK Malacky FO, ktoré teraz v podstate športovo skrachovalo. Predchádzajúce vedenie klubu nechcelo zapísať opätovne svoj futbalový tím do súťaže (v roku 2012/2013 skončili predposledný v IV. lige), takže hráči si založili vlastný futbalový tím FC Malacky a vedenie klubu ŠK prevzala rodina s trvalým pobytom v Lábe. Smutné je to aj preto, lebo futbal v Malackách bude nabudúci rok oslavovať svoje 100. výročie a s ním aj celý šport v Malackách. Čiže  budúci rok športová verejnosť oslavuje prvú písomnú zmienku o organizovanam športe v Malackách. Bol ním futbalový klub MLE.

Majme cieľ

V súčasnosti mesto Malacky dotuje šport plošne. Každá športová organizácia, ktorá vyvíja aktívnu činnosť má nárok na dotáciu na základe verejne prístupných kritérií. Čo sa týka futbalu, máme tu práve päť futbalových odielov. Čiže každá organizácia má nárok na dotáciu. Vieme, že výška poskytnutých finačných prostriedkov nepokrýva zďaleka všetky náklady klubom. A celková suma takpovediac pre futbal sa bude prerozdelovať už nie medzi štyri, ale medzi päť oddielov. Z môjho pohľadu dotovať významne päť futbalových klubov je na jedno malé okresné mesto dosť veľké sústo. Preto sa pýtam. Čo sa týka futbalu, aký je náš cieľ? Chceme aj naďalej plošne dotovať každého a nech si každý hraje, čo chce a ako chce? Alebo budeme „požadovať“ aj nejaké smerovanie, vytýčený cieľ, koncepciu prípadne výsledky od klubu, ktorý bude reprezentovať Malacky vo vyšej súťaži a tomu potom budeme dávať nejakú podporu navyše?

Futbal má svoje čaro. Aj napriek nižšej športovej úrovni si príde zápas pozrieť 150-200 ľudí. Takúto účasť fanúšikov iné športy v Malackách nemajú, aj keď dosahujú vo svojich kategóriach celoslevenské úspechy, niektoré aj v zahraničí.

V súčasnosti finančná podpora mesta futbalu ide hlavne dvom klubom, ktoré sa venujú deťom a mládeži. Žolík hrá pravidelnú ligu. ČSFA chodí zase na víkendové turnaje do vzdialených miest. Problém pre Malacky vidím v tom, že talentovaných odchovancov predajú mládežnícke kluby do futbalových klubov pôsobiacich v iných mestách. Vyjadril sa tak aj predstaviteľ ČSFA, že ich odchovanci už hrávajú v iných mestách. Dá sa na to pozrieť teda aj tak, že iným mestám dotujeme výchovu talentovaných hráčov. Nedivím sa, že idú preč, keď si my nevieme v Malackách udržať dlhodobo kvalitný seniorský tím vo vyššej súťaži. Akonáhle sa podarí vychovať u nás nejakú dobrú partiu, ktorá dosiahne výzmaný výsledok, tak najlepší sú často predaní. No ale práve vtedy by mal oddiel ešte zapracovať a do tímu pritiahnuť niekoho externého vyššej kvality a posunúť tím ešte ďalej.  Toto platí u nás aj v iných športoch. Česť výnimkám.

Zhrnutie

Normálne športové oddiely fungujú tak, že vychovávajú,  trénujú deti, mládež, juniorov a seniorov pod jednou značkou a so silným trénerskym tímom a nejakými sponzormi. Vtedy sa u hráčov vytvára aj akási citová väzba na materský klub, ktorému potom niektorí odchovanci pomáhajú aj vo svojom už nie športovo aktívnom veku. Aj takto sa pestuje tzv. láska k športu. Potom je stabilná aj skupina fanúšikov naprieč všetkými generáciami a prípadne pravidelne prispievajúci sponzori.

Vážim si každého, kto venuje svoj voľný čas po večeroch a cez víkendy športujúcej mládeži. Sám som kedysi robil asistenta trénera žiakov v jednom športovom oddieli. Viem, čo to je prevziať partiu šiestakov, siedmakov ZŠ ráno na stanici a cestovať s nimi vo vlaku, potom napr. v Bratislave v MHD a podvečer ich dopraviť naspäť do Malaciek. A viem aj to, ako sa človek odreaguje pri sledovaní nejakého majstrovského seniorského zápasu. Všetko toto robia u nás tréneri a ich asistenti zadarmo. Preto aj naďalej budem podporovať dotácie mesta  pre športové oddiely, ktoré im pomáhajú pokryť náklady súvisiace s cestovaním, poplatkami v súťažiach a podobne.

V súčasnosti sa zamýšlam  ako pomôcť malackému futbalu, ktorý z môjho pohľadu pokračuje vo svojom  trieštení. Nie je zatiaľ vidno snahu u oddielov sa zjednotiť, dohodnúť sa, dať si spoločný cieľ. Napríklad 2. ligu v Malackách :) Alebo v ideálnom prípade, že by sa niektoré tímy spojili a vytvorili tak silnejší tím – športovo aj ekonomicky.

Ďakujem čitateľom za prípadné inšpirujúce a slušne vyjadrené  podnety v diskusii.

Marián Andil - 03.09.2013 - 13873 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

03.09.2013 12:49:11 | Dusan
Zatial by tento klub pomohol malackému futbalu tím , že by si dal 2-3 roky pauzu (stačilo by keby len trénovali niekde na ihrisku za mestom)- to aby nerobil hanbu Mestu. Peniaze ktor sú vyhodené z rozpočtu mesta na chod tohoto klubu by sa mali pre najbližšie obdobie rozdelit na chod odiellov ktoré majú vážnejšiu chuť o šport prípadne reprezentáciu tohoto pokrivené mesta v ktorom je podpora športu na predposlednom mieste, na poslednom mieste je už iba morálka nášho mestkého úradu a tento fotbal jeho vizitka


03.09.2013 14:38:32 | Tomáš Čikoš
Nie veľmi často sa zapájam "písomne" do podobných diskusii ale nedá mi nenapísať zopár slov k danej problematike resp. problému ktorý Malacký futbal už trápi niekoľko rokov a nie práve teraz ako to všeobecne zaznieva. Skúsim sa chronologicky pridržať príspevku. V hornej časti článku su rozpísane tkz. futbalové oddiely ale treba pododknúť že Canaria je futsalový oddiel a nie futbalový, preto by sme ho mali pomenovávať úplne osobitne, tiež predsa neberieme tenis a stolný tenis ako jeden druh športu však? .. i keď sa na seba podobajú. Teraz vo všeobecnosti som nepochopil či daná tabuľka dotácii je na chválu alebo na smiech. Mohol by som tu kľudne vymenovať 5 okolitých "vidieckych miest", ktoré vyčlenili na svoj futbalový odiel ročne cca 10 000€ až 15 000€ takže hravo zahambia celú dotačnú fin. politiku už spomínaného "maličkého" okresného mesta, ktorý hospodári s prebytkom. Veľa myšlienok či na zastupiteľstve alebo v tomto článku smerujú k spájaniu futbalových oddielov. Treba povedať že všetky sú samostatné právne subjekty a fungujú na nejakom mechanizme treba asi poznať politiky jednotlivých oddielov aby mohol niekto vysloviť spájanie či je to reálne alebo nie? Ak chceme riešiť problém tak sa pozrime trochu do minulosti ako to fungovalo keď tu bol jeden klub ,pozrime sa na filozofiu a nie problémy investičného charakteru. v roku 1993 keď som prišiel na futbalový štadion ( otvárala sa tkz. prípravka bolo nás tam 60 chlapcov) po meste bolo veľa letákov,plagátov a myslím, že aj v mestskom rozhlase sa oznamovalo, a opakovalo sa to každým rokom až po určitý čas. Hrávali sa kvalitné mládežnícke súťaže ak si dobre pamätám tak sme hrávali prvú alebo druhú ligu ml. a st. žiaci, ml. a st. dorast hrával najprv 3 ligu a potom sa ročníkom 84,85,86,87 cca pred 10 rokmi podarilo vykopať 2 slovenskú dorasteneckú ligu, ktorá bola veľmi kvalitná a nech mi niekto povie že to nejde. Avšak stále mi obsentovala aj v týchto časoch väčšia podpora mesta - nič neprišlo. Tak isto ako keď mužský futbal zo známych dôvodov musel začínať zo 6 ligy a cca pred 7 rokmi postúpil do 3 ligy tak isto neprišlo k žiadnej významnejšej podpore od strany mesta a o 2 roky na to sa vypadlo. Vo futbale platí že čím vyššiu a kvalitnejšiu ligu budete hrávať tak nároky na team sú markatnejšie či po finančnej ale aj technickej stránke, áno po určitú futbalovú ligu Vám to vedia vykopať domací srdcom hrajúci futbalisti, ktorý to hrajú z nadšením a z radosti ale od určitého bodu to skrátka nestačí a to si treba uvedomiť a preto hláška "dať si spoločný cieľ napr. 2. ligu je úplne z ríše snov aspoň v súčasnosti, kedže veľa ludí ani netuší o čom to je a ako je možné sa tam dostať - hlavne som myslel poslancom na základe zastupiteľstva, ktoré som si pozeral( nechcel som sa nikoho dodknúť). V odseku "Majme cieľ" je veľa zujímavých myšlinok avšak asi najrozumnejšie by bolo vyriešiť problém a potom si až dávať ciele. Keď chcete riešiť futbal nemôžete ho riešiť plošne ale individuálne ako možno aj iné masové športy to je najväčšia chyba. Zapojím trochu fantázie a budem prehánať keby sa fakt stalo a hrala by sa v MA pekná sútaž a prišlo by každý druhý týždeň v nedelu na futbal cca 1000 divákov ukážte mi niekto masovejšie spoločenské a športové podujatie v peknom prostredí zámockého parku, ideálne. Malačania sú už hladný po dobrom futbale a ide aj o reprezentáciu mesta nie? o jej image, reklamu, prestíž "Mesto" ako značka ? myslíte si že niekto z Košíc vedel že nejaká Myjava existuje ? už vedia že áno. A je toho omnoho omnoho viac ale to sa nedá písať, treba diskutovať a hladať možnosti ako by to mohlo isť a nie ako to nejde.


03.09.2013 15:19:18 | rádoby športovec
Bohužial, ale týmto smerom kráčajú všetky kolektívne športy v tomto okresnom meste, skúste diskutovať s volejbalistami, basketbalistami , hádzanármi ... postupne to upadá hlavne v dorasteneckých a mužských kategóriach. Mesto na výzvy , oprávnené výzvy športovcov často krát nereaguje prípadne hladá zámienku ako sa vyhnúť žiadanej dotácii alebo poskytnúť úplné minimum. Pýtajte sa športovcov ako im toto mesto ide v ústrety, a vo väčšine prípadov zistíte, že to tu držia nadšenci len silou vôle a srdcom tiež, že inde kde sú zvyknutý na podporu (Skalica,Pezinok,Senica...) by sa na to už funkcionári vykašlali. hanba tomuto mestu tiež poslancom za ich kostrbatosť a Ondrejkovi za svoju klamavú činosť a farizejské výkony.


03.09.2013 18:50:59 | Fero
Dobry den
Ano ,talentovani futbalisti odchadzaju prec.
Na to,aby vytvorilo niektore druzstvo kvalitu,treba konkurenciu v klube.
Tu nikdy nebude,lebo je roztriestena na 5 klubov.
Pytam sa?Preco mesto neda jeden balik penazi a podmienku vytvorenia
jedneho silneho klubu a triesti to sama ?
Aj ja mam syna futbalistu a som z Malaciek a kvoli tomuto hrava moj syn
v Bratislave .
A dokial to takto bude,tak tam aj ostane.
Urcite nie som sam !!!


04.09.2013 01:06:51 | Marián Andil
Ešte trochu k číslam o podpore športu mestom Malacky:
Výdavky mesta na športovú oblasť v roku 2013 sú rozdelené do troch kategórií:
- 220 056 eur transfer pre AD-Hoc (spravuje športovú halu, letné kúpalisko a ľadovú plochu)
- 77 369 eur dotácie pre športové kluby, rozdelené na základe kritérií uvedených vo VZN o dotačnej a grantovej politike mesta, tento rok to je pre 25 športových oddielov http://www.malacky.sk/index.php?page=mesto&menuid=942
- 6 600 eur pre športové akcie mesta, ktoré organizuje komisia pre vzdelávania mládež a šport alebo na organizovaní ktorých sa komisia spolupodieľa
- Rezerva primátora na dotáciu individuálneho športového podujatia, zámeru a individuálnych žiadostí od športových klubov
Čiže v roku 2013 ide komplexne na podporu športu v Malackách spolu minimálne 304 025 eur z mestského rozpočtu.

Rok 2012:
- AD-Hoc mal v roku 2012 výnosy (všetky príjmy spolu) 502 763 eur a náklady 501 561 eur.
- 64 640 eur rozdelených dotácií pre 29 športových oddielov podľa platného VZN o dotáciách
- 6 600 eur rozdelených pre športové akcie mesta (napr. podujatie Športovec roka, Malacká desiatka, Športové hry malackej mládeže, Záhorácky výstup na Vysokú, Záhorácky minihandbal, Detský šachový turnaj, Večerný beh zdravia, Turnaj v ľadovom hokeji ZŠ, Beh oslobodenia ...)
- 1 683 eur poskytnutých z rezervy primátora poskytnutých na vybrané športové podujatia organizovanými športovými klubmi

Rok 2011:
- 62 458 eur rozdelené dotácie pre športové kluby
Rok 2010:
- cca 41 500 eur rozdelené dotácie pre športové kluby
Rok 2009:
- Cca 33 000 eur rozdelené dotácie pre športové kluby

Takže kritici, čo tvrdia, že mesto v súčasnosti nevychádza v ústrety športovým klubom, si môžu všimnúť z roka na rok rastúci trend sumárnej výšky priamych dotácii pre športové kluby ...

K futbalu:
Fero: Myslím, že je možné vložiť do VZN o dotačnej a grantovej politike mesta ustanovenie o tom, že napr. mesto bude dotovať maximálne 2 rôzne športové organizácie, ktoré sa venujú tomu istému športu (Tomáš: tu nespájam spolu do jedného športu futbal a Futsal)... samozrejme ak by to schválila 3/5 väčšina poslancov MsZ ... Ostáva ale domyslieť rozumný rozhodovací mechanizmus v prípadoch väčšieho počtu organizácií (ako to je teraz u nás len vo futbale), ktorý klub by tu dotáciu dostal a ktorý nie ...

Tomáš: Zverejnená tabuľka dotácií v článku nie je na hanbu ani na smiech. Okrem iného poukazuje tiež na aktuálnu športovú úroveň seniorského futbalu v Malackách.
Žiadna športová organizácia nemôže očakávať od samosprávy dotovanie všetkých svojich nákladov. Zo zákona má samospráva vytvárať podmienky pre šport. Naše mesto prostredníctvom AD-Hocu spravuje športoviská, ďalej organizuje prostredníctvom KVMS niektoré športové podujatia... atď.

Chce to, aby si futbalisti medzi sebou našli naozaj šikovného manažéra s dobrými komunikačnými schopnosťami, ktorý má srdce pre rozvoj futbalu v Malackách. Vedenie mesta keby chcelo, môže potom napr. pomôcť aj s oslovovaním väčších podnikov (sponzorov)... Ľahšie mu to však pôjde, ak futbalisti budú hrať vyššiu súťaž než je tomu teraz...


04.09.2013 08:43:37 | fireman
Poznámka k vete : "Naše mesto prostredníctvom AD-Hocu spravuje športoviská". Kto bol na štadióne v Malackách vie, že o správe nemôže byť ani reč. Štadión je v neudržiavanom stave špinavé, rozlámané sedačky a všade odpad. Nefunkčný bufet. Ľudia z okolitých dedín len krútia hlavami. A ešte jedna vec každé dedinské mužstvo v okolí má digitálnu časomieru.


04.09.2013 08:49:27 | dg
A tu vyssiu sutaz, napr. do tej druhej ligy ako spominate (lebo v Myjave to ide a nie je problem ani s inymi vecami ako som videl na zazname z mest.zastupitelstva) maju Malacky vybudovat s tymto kadrom co maju ? Lebo s tou dotaciou co je pre vsetky futbalove kluby, tam ini ani hrat nemozu.
A ktore dva futbalove kluby by ako mesto dotovalo, ak by sa to dalo vlozit do VZN ? Tie ktore uz "dotuju" rodicia ? Som za vychovu mladeze nie len v sporte a podporujem to, je okolo toho neuveritelne vela prace, zodpovednosti,stoji to nemale naklady, atd. Ale v Malackach to je aj preto takto s futbalom ako je, ze "mestsky klub" nema mladez alebo ma taku ma. To najlepsie maju ine dva subjekty, ktore sice tu mladez vychovaju (aj za pomoci rodicov a prispevkov od mesta), ale potom ich v seniorskom veku a mozno aj skorej predaju inde do inych klubov. Je to biznis a pochybujem, ze sa najde sikovyn manazer, ktoremu nechaju do svojich biznisov "kecat" majitelia klubov...
K tym vysvetleniam, kolko co a kde mesto vo sporte dotuje a tabulkam co sa tyka financii, ach ... Mate vobec predstavu kolko stoji delegat, rozhodcovia, cest. naklady, pranie dresov, mozno nejaka kofola a klobasa po zapase ?
Co sa tyka sponzorov, mnohych odlakali vysledky, vedenia klubov, mozno aj mesto atd. Poriadny sponzor naaposledy tu bol tusim ZTS, ale to bolo vtedy ako bolo, ina doba a je to zasa na inu temu.
A nie je to len o futbale. Vsetky ostatne sporty su myslim v MA zanedbane a nevyriesi sa to tu len clankom o futbale. Je to na daleko rozsiahlu diskusiu, len musia ludia chciet najst riesenia, ochotni spolu komunikovat, spolupracovat a mozno aj tomu trosku rozumiet ...


04.09.2013 09:45:30 | Žolík MA
k malackému futbalu asi toľko: môj syn hrá za Žolík od svojich 6ich rokov a stále sme mali nejaké problémy s ihriskom. Minulý rok sme mali "česť" hrať s ŠK Malacky a vlastným očiam som neverila,že toto môže existovať. Normálne som rozmýšľala,že budem organizovať kultúrne zájazdy na takéto zápasy. Hrali sme v Zámockom parku na pôvodnom štadióne a nezávidela som rozhodcom,keď mali pískať,že lopta bola za čiarou,lebo žiadne čiare tam neboli,len podľa púpavy sme vedeli,že toto je asi čiara. Len pre info prvý polčas bol 21:0 v náš prospech a na druhý polčas sa ani nenastúpilo. Chcela by som ešte pripomenúť,že pokiaľ sme chceli hrať svoje zápasy na ich ihrisku,tak sme museli zaplatiť dosť slušnú čiastku,ale ako to býva-doklad o prevzatí financií dať nechceli (!!!!!) a tak sme vozili deti do Záhorskej Vsi,kde nebol problém s ničím , suma za prepožičanie ihriska bola fakt symbolická a kvalita 100 %. Som rada,že chalani si vybudovali vlastné ihrisko a tlieskam im, keď dve hodiny makali na ihrisku a potom mali ešte tréning. Financie v športe, v školstve sú a budú problém č. 1,ale treba sa pozerať aj na dosiahnuté výsledky a podľa toho aj prideľovať financie...


04.09.2013 09:56:50 | dg
to Zolik MA: suhlasim, v MA futbale aj v tom mladeznickom je to/bolo take ake je. Ale k poslednej vete. Rozumiem spravne, ze treba podporovat kluby, kde sa dosiahli vysledky ( v tomto pripade asi Zolik) aj ked nevychovavaju "reprezentantov" Malaciek, nakolko budu po dosiahnuti urciteho veku predani do inych klubov ? Alebo mozno aj do Malaciek, ale urcite predani, ci ? :)


04.09.2013 10:19:13 | Žolík MA
RE dg: v tomto momente neviem, či po ihrisku Žolíku nebehá napr. reprezentant Slovenska , ale myslím, že bude veľmi fajn,ak sa to podarí a budeme všetci hrdí,že začínal v Malackách. Ak sa hráč predá klub získa zase peniaze pre menšie deti,ktorých je čoraz menej a uprednostňujú všetko možné,ale šport nie. Nechcem brať financovanie ako zbytočné alebo pýtať sa,že načo im prispievať,keď z toho mesto nič mať nebude.....lebo to potom sa môžeme pýtať načo financovať školstvo,keď môj syn piatak má v triede mapu ČSFR ? , načo financovať kultúru,keď z toho nič nemám ? a načo financovať zdravotníctvo,keď prídete na pohotovosť,kde okrem "milého privítania" Vám oznámia,že na to aby Vás ošetrili máte zlú poisťovňu..... :-)


04.09.2013 10:44:19 | dg
:) ja nepisem, ze na co im prispievat (ja som za podporu mladeze ako pisem aj v reakciach vyssie), ja sa len pytam, ci je ten kluc rozdelenia resp. dotovania podla Vas ten spravny ... Ale ak je napr. v tomto pripade Zolik klub, ktory je "mestsky" (i ked aj to je je relativne, co to vlastne v dnesnej dobe znamena "mestsky" :) ), tak je Vas nazor asi spravny ;) ... Moj nazor je, ze ak by malo mesto dotovat len jeden klub s vysledkami (Zolik alebo CSFA), tak malacky klub (ktory oslavuje buduci rok storocnicu), nebude mat nikdy ziadnu mladez a tym padom zanikne. To znamena, ak CSFA alebo Zolik nebudu mat seniorske druzstva, v Malackach sa bude hrat len mladeznicky futbal ...


04.09.2013 11:14:46 | Žolík MA
RE dg: netvrdím,že je správne financovať iba jeden klub i keď mám pocit, že detí je naozaj málo a sme malé mesto, napr v BA si dokážu urobiť team v pohode a môžu si vyberať i keď aj tam sa to pomaly znižuje,ale sú ešte vpredu. Len sa mi vidí,že pri ŠK to bol prešľap vedľa, lebo tam nebol ani dôstojný team a ani výsledky. Neviem, či je Žolík mestský klub, lebo čo som počula mesto nám na výstavbu ihriska dalo smiešnu sumu a tak sa všetko robilo svojpomocne a svojfinančne a nakoniec sa dozviete,že postúpiť medzi dorast nemôžete,lebo ihrisko nespĺňa potrebné parametre(tribúna ......),ale našťastie sa tribúna buduje a dorast funguje. Minulý rok vyhrali asi všetko, na turnaji v Senci sme si poplakali aj rodičia,lebo ho konečne vyhrali, rok predtým skončili druhý. Nechcem vychvaľovať len Žolík pozriem si aj iné družstvá a niekedy ma tak napadá,či by nebolo fajn,keby hrali hráči futbal zadarmo :-)


04.09.2013 11:17:54 | Rado
Na margo aj dotacii ak dostane klub ktorý nehrá žiadnu súťaž a mesto teda poslancov klame alebo pán Halcin tam ma syna tak dostane väčšiu dotaciu ako klub ktorý má všetky vekové kategórie hrá súťažne 2 regionálnu ligu mladší starší žiaci, dorastenecku ligu a predovšetkým prípravky zo slovanom, interom, sencom a.t.d
a majú oveľa viac detí ! Stále sa mi len dokazuje to že Malacky ako mesto a poslanci sú slepý a nevidia to čo majú!!! Rovno pod nosom :-)
Prečo si poslanci nezavolaju majiteľov klubov nejdu sa pozrieť na úspechy , tréningy zápase ako sa starajú o klub ako vybavuju všetko okolo futbalu prečo?
Nič v zlom ale klobúk dolu pred pánom Lorinczim a Žolíkom venuje tomu vela svojho voľného času vybavuje turnaje ligy a to nehovorím o ihrisku viď.skvarove ihrisko! Mal so tu česť mať synov v Šk FO Malacky - zlý prístup k mládeži nezáujem o mládež a tak, bol som na pár treningoch v CSFA- syn tam mal kamarátov a spolužiakov trénoval tam asi 2 týždne no po rozhovoroch s vedením CSFA som zistil ze im ide len o biznis a peniaze :-( tak som zo synmi odišiel preč čo som urobil veľmi dobre ! Odišiel som do Žolíka aj s deťmi a nelutujem veľmi dobrý prístup a s radosťou začali znova hrávať futbal! A voziť deti do Bratislavy sory nie som pracháč asi tak daako to čo hrajú Slovan hrajú aj deti z Malaciek mam aj som mal tu cest proti ním vidieť naše deti hrať !!!


04.09.2013 15:54:13 | Eduard Kopča
Chcel by som touto cestou objasniť začiatok krachu malackého futbalu.Asi pred trinástimi rokmi hrali malacky tretiu ligu a to za pomoci pána Lacka a dotácii
ktoré prichádzali z futbalového klubu Petržalky/samozrejme aj mesta - platenie energii/.V tom čase to bol futbalový klub ktorý mal prípravku , dve žiacke družstvá, dorastencov a mužov.Každý si vie spočítať koľko futbalistov tento klub vlastnil.Toto všetko sa páčilo aj pánom s petržalky a preto chceli z nášho klubu vybudovať farmu pre prvoligový klub Petržalka.Mali vypracované projekty na vybudovanie nášho štadióna s novými tribúnami , hotelom a saunoveho centra.Možno chceli veľa lebo požadovali aj športovú halu do prenájmu aby sa mohli v našom meste konať sústredenia mužstiev nielen v lete ale aj v zime.Sám som bol svedkom predloženia týchto projektov p.Ondrejkovi. a p.Vaškorovi. Po zamietnutí týchto návrhov odišiel pán Lacko a aj sponzori z petržalky, mužstvo nenástupilo do odvetnej súťaže a zákonite vypadlo do najnižšej súťaže.Potom ako všetci dobre vieme len oduševnenie bývalých hráčov malaciek nastúpilo novú cestu malackého futbalu, ktorá trvala až dovtedy keď nezačali spory medzi niektorými ľudmi vo vedení.To by bolo k nie tak dávnej histórii
.Tento rok som bol oslovený pánom Stipanitzom či by som nechcel robiť malacký futbal a ako malačan a bývalý hráč som povedal že veľmi rád.Oslovil som niektorých ľudí ktorí prislúbili , že sa budú podieľať na malackom futbale , no ostalo len pri sľuboch.Medzi tým som spravil nábor detí do prípravky ktorú som aj tri týždne trénoval.Keďže ľudia ktorí prislúbili pomoc sa neozvali tak som to musel ukončiť/neskôr som sa dozvedel , že založili nový klub v Malackách/.Skôr ako som to ukončil som navštívil pána primátora ale náš rozhovor sa skončil tak ako pred trinástimi rokmi.
Po zhliadnutí videa zo zastupiteľstva až športové srdce zabolí kto vystupuje ako nový štatutárny zástupca ŠK, kto to je a čo má za sebou čo sa týka športu a hlavne kto mu dal tú možnosť robiť blamáž malackému futbalu.Nikto z kompetentných si nepreveril či sú týto ľudia schopní viesť futbal ale to je problém iných.
Ešte niečo by som chcel napísať o tých kluboch čo robia iba mládežnícky futbal.Všetka česť Žolíku ktorý sa starajú o deti a ktorý vybudoval pekný štadion na pozemku kde nájom platí mesto .
Druhý klub akadémia je založený na financovaní rodičov , ktorí aj keď na to nemajú ale sú radi , že sa ich deti nevenujú drogám atd.
Obidva tieto kluby vychovávajú mladých futbalistov z ktorých drvivá väčšina po žiackom veku končí pretože v týchto kluboch nie je zachovaná štruktúra postupnosti nakoľko chýbajú dorastenci a muži.To je strašná škoda že po tak náročnej drine s malými žiačikmi nastane koniec a tu by sme sa mali zamyslieť a vytvoriť jeden silný klub ŠK Malacky s jednou dotáciou od mesta a podporou športovej verejnosti,ja som sa o to pokúsil ale asi nie so správnymi ľuďmi a preto by som vyzval tých ktorí majú chuť a hlavne predstavy o chode futbalového klubu aby sa spojili a vrátili futbal v Malackách na to miesto ktoré mu prináleží,veľmi rád sa pripojím lebo malacký futbal mi umožnil hrať československú ligu byť reprezentantom československa a vidieť európske a zámorské krajiny.Pre naše deti a pre reprezentáciu mesta sa to oplatí.


04.09.2013 22:59:23 | Dodo
Pre Rada:pán Halcim je úbohý Smerácky prim...
skusenost: v minulom roku keď Strojar Malacky zle vydokladoval mestu (s oneskorenim )dotaciu na 1jedno šport. podujatie par 10 euro tak tento poslanec navrhol odobratie celej ročnej dotácie pre 8 či 9 klubov ktoré ma pod sebou strojár, samozrejme s tým nech sa to rozdelí medzi iné kluby -samozrejme najviac myslel pri tom na svoju rodinu.


05.09.2013 10:21:13 | Sisa
O tom, že je Halcin pekný hňup som počula aj od bývalej sekretárky šéfa mestských policajtov (Jurkoviča), Údajne aj Jurkoviča už dlhodobo se-re. Takže aj úradníci mesta vedia čo je zač.


05.09.2013 11:42:46 | Marian
Zapojím sa do diskusie len heslovite. Keď som v minulosti pôsobil ako poslanec MsZ nikdy som neodmietol pomoc ak to bolo čo i len trochu možné. Jediné čo ma vždy hnevalo ak o pomoc žiadal niekto, kto neukázal ani len minimálnu snahu si pomôcť sám. Konkrétne som vyčítal zástupcom malackého futbalu, že si svojpomocne ani len nepokosia trávu pri lavičkách, neopravia ich a ani ich nenatrú farbou aby nezhnili. A asi do dnes sa na tom nič nezmenilo. O to viac si vážim športovcov vkladajúcich do spoločného majetku kus svojej práce a neraz aj peňazí (napr. škvarové ihrisko).
Som rád, že sa snaží postaviť na nohy futbal v Malackách aj niekto, kto sa o futbal zaujímal celý život, hrávali sme ho spolu a poznám ho od detstva. Verím, že je to niekto, kto mu obetuje všetko čo bude môcť. Už majú za sebou aj prvú výhru, no ako nový klub musia začať od najnižšej súťaže. Ich priebežné výsledky (FC Malacky) si môžete pozerať na http://www.futbalnet.sk/web/issf/sutaze/-/sutaz/346
Pre úplnosť priebežné výsledky ŠK Malacky FO http://www.futbalnet.sk/web/issf/sutaze/-/sutaz/209
Nemusíme diskutovať o nutnosti podpory akejkoľvek činnosti, ktorá športovo a kultúrne napĺňa občanov od najmladších po najstarších. Výsledkom tohto snaženia nemusia vždy byť len vavríny (aj keď koho by nepotešili) postačí ak nás to aj len vnútorne uspokojí. Diskutujme navzájom a vytvorme spoločne systém podpory a vzájomnej spolupráce medzi MsÚ (spravuje naše mesto a naše peniaze) a športovými klubmi.

Ďakujem


05.09.2013 14:31:51 | jan.m
Ja len chcem s istotou potvrdit ze ten spominany Halcim je privandrovaly bača a istotne nepatry tam kde je zaradeny.


05.09.2013 19:19:16 | fanusik
Zablúdil som sem úplne náhodou a otváram oči nad tým, čo sa tu píše. Nie som žiaden veľký futbalista hoci sem-tam, si na futbal zájdem ale skutočnosť je podľa môjho názoru prifarbovaná v prospech niekoho a jednoznačne v neprospech FO ŠK Malacky. Štipanič, ako bývalý šéf oddielu FO ŠK Malacky podržal tento oddiel dlhé roky a teraz je tento oddiel prakticky v zániku. Viem, že ho nemá veľa ľudí v láske, ale kto pozdvihol a preslávil Malacký futbal (česť výnimkám – Kopča) viac ako on ? Okrem toho, staral sa nielen o FO ale aj o zverený štadión, ktorý má v majetku mesto. A za aké financie ? Podľa zverejnených príspevkov je jasné, že pridelené dotácie na takýto účel nemohli nikdy stačiť. To je aj odpoveď p. Andilovi na to, v akom stave sa štadión nachádza. Nuž v takom, na aký stačil rozpočet klubu.
Otázka na športovú komisiu mesta – prečo Žolík dostal väčšie dotácie ako FO ŠK, keď sa o štadión, na ktorom mal hrávať staral FO ŠK ? Rovnako prečo bola ČSFA ponúknutá možnosť na tomto štadióne hrať, keď za štadión nemusela dať ani cent a opäť dostala vyššie dotácie ako FO ŠK ? Všetko išlo na triko FO ŠK s jeho mizerným rozpočtom.
Takže prečo sa mesto rozhodlo prideľovať dotácie takýmto zvláštnym spôsobom ? Prečo mal FO ŠK Malacky vyjsť „naprázdno“ ?
P. Andil objasnite tu situáciu špeciálne okolo tohto FO. Prečo boli výzvy na podklady posielané výhradne len mailami, prečo nie oficiálnou poštovou cestou ? Možno by stačilo zdvihnúť telefón a meškajúcemu klubu oznámiť že je v omeškaní ? Alebo to bolo úmyselné ? Chápem, že elektronizácia dnes vládne svetom, ale toto bol pokiaľ viem dôvod meškania podkladov práve z tohto FO. Je asi veľmi ťažké pochopiť že nie všetci používame počítač denne a mail nie je pre nás úplne bežný nástroj na komunikáciu ?
Takže p. Andil, prečo ak boli z tohto dôvodu podklady dodané oneskorene, nemohli byť akceptované na komisii mesta, ktorá dokonca zasadala skôr ako je obvyklé, myslím že dokonca o 1 mesiac skôr ?
Ponúka sa aj otázka na p. primátora Ondrejku – prečo ste klamali novej tajomníčke ŠK Malacky, že podklady neboli odovzdané, keď ste o nich vedeli, že sú na MsÚ ? Z celého tohto konania MsÚ mi vychádza len jediné, MsÚ uprednostnil novovzniknutý klub p. Kožucha. A kto je p. Kožuch ? Že by Váš sused a kamarát, p. Ondrejka a ktorému ste predali pozemok na stavbu RD ? Takže je tu jasné uprednostňovanie kamaráta a jeho aktivít na úkor klubu so 100 ročnou históriou.
P. Ondrejka ďalší postreh – Žolík si vraj vybudoval ihrisko na pozemku starého škvárového ihriska, koľko platí Žolík za to ihrisko nájom ? Neplatí ten nájom tak náhodou mesto ? Prezraďte, koľko ? Takže dotácie je treba prepočítať a k dotácii pre Žolíka treba pripočítať dotáciu na ihrisko, nemyslíte ? Opäť sa patrí položiť otázku prečo práve Žolík ? Lebo patrí Vášmu bývalému kolegovi – učiteľovi ?

Dalo by sa tu spomenúť ešte veľa vecí, ale ... veď budú voľby.


06.09.2013 08:35:50 | malačan
Zbytočné reči. Takto dopadpol malacký futbal a je to zásluha hlavne všetkých tých, čo sa okolo neho točia. Myslím si, že žiadne dotácie by ho nezachránili.
Ani poslanci ani primátor nie sú zodpovední za súčastný stav malackého futbalu. Upadá hádzaná, volejbal, basketbal. Nie sú tréneri, funkcionári. Každý má dnes iné starosti. Prísť z roboty o piatej a uťahaný ako kôň ísť trénovať deti do siedmej alebo ôsmej, to nie je zrovna ružová výhliadka. A ešte väčšinou zadarmo. Školy by mohli tento stav zachrániť, pretože učitelia končia o druhej a môžu sa venovať trénovaniu. ale tí na to kašlú. Väščinou tam ani chlapi nie sú, pretože ten plat ich neuživí. A tých pár to nezachráni.
Ide to síce na Myjave alebo v Senici, ale nemám pocit, že by v Malackách bola skupina ľudí, ktorí by mali na to finančne a mentálne, aby postavili malacký futbal na nohy. Možno sa o niečo posunie hore, pretože momentálne je na dne, ale zázraky nečakajme. Buďme radi, že Žolík a ČSFA vedú deti k športu, pretože ak by tu neboli, kde by tie deti športovali? Osobnosť, ktorá by všetkých spojila, aby ťahali za jeden povraz, v Malackách zjavne nie je. Tak si každý hrá na svojom piesočku a robia to dobre. Každý má inú filozofiu, ale to patrí asi k dnešnému životu. Ak sa stretnú dvaja a založia klub o rok sú dva kluby. Je mi ľúto hlavne jedného.Že takto dopadol futbalový štadión, ktorý je v krásnom prostredí a mohol by byť pýchou Malaciek. Takýto areál by si to určite zaslúžil. Malačania si nevedia vážiť to, čo majú a čo sa im pred nosom rozpadá, A to je smutné. Inde by v takomto prostredí spravili športový a kultúrny stánok, ktorý by mesto preslávil, my ho necháme schátrať. Aj toto je jeden z obrazov nášho mestečka.


06.09.2013 11:44:21 | Sebastian
pani Zabojnikova dotiahne \\\"Malacky futbal\\\" presne tam kam dotiahla ten \\\"Labsky\\\"


06.09.2013 11:59:23 | vendelin
V Malackach by sa davno mohla hrat 2. liga, o com svedci aj to, ze malacki odchovanci hravaju kdekade len v Malackach nie. A povedzme si uprimne, to ze tu nezostali, tak za to si moze byvale malacke vedenie.
A je podla mna uplna hlupost, ze v Malackach je tolko futbalovych oddielov...Ani v Bratislave nie je tolko klubov co v Malackach.


06.09.2013 14:47:01 | fanušik Pl.Stvrtka
Aký je tvoj názor Tak to potom aj mi robime zle ked tIto hrači už su zase inde alebo tam kde lepšie platia.Nezastavam si funkcionárov z Malaciek ale tak to je BOHUZIAL Prestane platit Rohožnik pride na rad Rakusko.To je tá láska ku športu


06.09.2013 14:49:32 | bfz
z uradnej spravy BFZ-BA Vidiek...
7. KM dôrazne upozorňuje p.Magdalénu Zábojníkovú / ŠK Malacky FO / na uvádzanie pravdivých údajov v zápise o stretnutí – na základe tel. rozhovoru s p.Tiborom Kozmom bolo zistené, že menovaný nepôsobí ako trener družstva starších žiakov, z toho dôvodu nemôže byť uvádzaný v zápise o stretnutí. Ďalej upozorňujeme menovanú, že sa množia telefonické sťažnosti ohľadne nešportového správania sa hráčov / st.žiakov / počas stretnutí ako aj v polčasovej prestávke / používanie vulgárných slov, fajčenie počas polčasových prestávok /. Žiadame menovanú aby zjednala nápravu.


06.09.2013 15:21:39 | Rado
pre Fanusika ,- mesto neplatí za pozemok ( teda len korunu asi ) kde je skvarove ihrisko a Frantiskani ho dali mestu za symbolickú korunu do najmu a my sme sa stretli s Frantiskanmi a aj s mestom a udobrili nam dlhodoby prenajom !!! takze nebud zatazeny na niekoho :-) teda na Zolik :-) a ked sme to zacali robit bol tam len a len bordel fetovalo sa tam vela striekaciek tam bolo a flasi od alkoholu a pozri ako to vyzera teraz !!! a robili na tom hlavne rodicia tych deti a treneri a najviacej na tom robil majitel Zolika klobuk dolu !!!


06.09.2013 15:48:45 | Marián Andil
Objasnenie situácie ohľadom ŠK počas predchádzajúceho vedenia:
ŠK malo za symbolickú sumu od mesta prenajatý futbalový štadión s priľahlými objektmi (tribúna, šatne, sauna, posilovňa ... atd.)a mesto mu ešte k tomu platilo energie... Takže k fin. dotácii od mesta pre tento klub si prosím pripočítajte užívanie tohto areálu. Iné malacké kluby, ktoré štadión (športoviská) nemajú musia za to, že hrajú niekde na ihrisku platiť prenájom... Keby mal manažment ŠK trochu viac obchodného ducha mohlo pre ŠK užívaním takého areálu (napr. organizovaním rôznych akcií) aj zarobiť ďalšie peniaze ...

Mládežnícke malacké kluby tiež chceli hrávať v peknom prostredí na štadióne v Zámockom parku, avšak ŠK pýtalo od týchto klubov takú sumu, že bolo pre nich výhodnejšie hrávať v okolitých dedinách(Žolík). Mesto dostávalo aj písomné výzvy, aby to pomohlo riešiť.

V súčasnosti sú dotácie od mesta zásluhové. 95% výšky dotácie závisí od vykonávanej činnosti v predchádzajúcom kalendárnom roku. Tie sa rozdeľujú na základe druhu športu, počtu členov klubu a výsledkov. Vzhľadom nato, že ŠK hralo nízku súťaž (geograficky na úrovni Bratislava-vidiek) a v práci s mládežou dosť zaostávalo za Žolíkom s ČSFA nemohlo sa vedenie diviť, že zo zásluhového systému im vyšla nízka dotácia. Smutné je aj teraz to, že bývalé vedenie ŠK hádže svoj neúspech na mesto, že to je kvôli nízkym dotáciám... Myslím, že hlavnou príčinou neúspechu boli hlavne vzťahy vo vnútri klubu, kvôli ktorým z neho niektorí členovia odchádzali a založili si svoj klub.. napr. Žolík, FC Malacky... Keď už to je viac ako jeden prípad, tak to už potom nie je náhoda. Niečo v ŠK naozaj zle fungovalo. Ku zmene vedenia v tomto klube malo pravdepodobne prísť už oveľa skôr a nie až v júli tohto roku.

Argumentu, že nedostávalo ŠK financie od mesta na opravy(šatní, spŕch, WC) rozumiem. Pýtam sa však, kto to tam ničil??? V júli tohto roku, prevzal Ad-Hoc štadión pod svoju správu. Podľa vyjadrení z Ad-Hocu, boli vnútorné priestory vo veľmi zlom stave. Popísane steny, plesnivé steny, neupratované priestory, nečistené toalety, špina ... 2 mesiace to tam teraz zamestnanci Ad-Hocu dávajú do poriadku. Čistia, odplesňujú, maľujú miestnosti , opravujú sprchy, WC, dvere , lavičky(niektoré sú nové), natierajú .. atď. v rámci možností rozpočtu Ad-Hocu.... Nič tam po predchádzajúcom správcovi neostalo, ani sieťky na bránu. Bol som tam dnes pozrieť. Teraz tam sú podmienky pre športovcov vo vnútri aj vonku vyhovujúce. Trávnik bol v júli takisto v zlom stave...veľmi suchý ... po nociach ho v lete zamestnanec AD-Hocu polieval, cez deň kosil, aby bol trávnik na úrovni... teraz sú ešte na rade opravy a údržba na tribúne...
Mesto malo vziať oveľa skôr tento areál pod svoju správu ... musíme sa z tohto prípadu ponaučiť ... Od júla už funguje štadión v zámku podobne ako športová hala Malina, ktorákoľvek organizácia si môže štadión na svoju športovú akciu prenajať od AD-Hocu...

V utorok 10.9. má zasadnutie komisia pre vzdelávanie mládež a šport. Určite sa budeme rozprávať aj tejto o aktuálnej situácii. Keď sa v týchto dňoch osobne rozprávam s fanúšikmi a bývalými hráčmi malackého futbalu, väčšinou mi hovoria vety typu: „Musíte s tým niečo urobiť. Treba koncentrovať jednu väčšiu dotáciu pre jeden futbalový klub... 20 000 eur na tretiu ligu stačí... a podobne...

A k tej poznámke o pohľadávke ŠK mestu, že prečo mesto netelefonovalo, nepísalo listy s doručenkou a podobne, že už sa blíži termín vyúčtovania... Dátum vyúčtovania má každý klub v zmluve. Keď dovtedy vyúčtovanie nedoručí, berie sa to tak, že financie nevyčerpal a má ich vrátiť. To myslím tiež býva v zmluve. MsU nemá povinnosť z VZN upozorňovať, že sa blíži termín vyúčtovania. To že posielali upozorňujúci mail vedeniam klubov, to už robili nad rámec uložených povinností. SPP alebo SE nám tiež neposielajú listy 3 dni pred splatnosťou, že treba zaplatiť ...


06.09.2013 15:49:23 | vendelin
fanusik plaveckeho stvrtka-> aha takze plavecky stvrtok nekupil z Malaciek hracov a okolitych dedin? vtedy to bolo v poriadku ze ste zlakali hracov na peniaze? podla mna je to normalny kolobeh a uz je problem len Malacanov ze tieto peniaze neboli adekvatne vyuzite


06.09.2013 16:32:46 | Marcel
RADO ... sa zobud laskavo.. o akom symbolickom najme to tocis???? proc tu zavadzas ludi?? si nastuduj zmluvu s mestom medzi frantiskanmi a malackami... zolik si urobil biznis s mestom co ine kluby nemaju dostal sa k ploche ihriska ktoreho najom mu naplno cvaka mesto na ukor inych klubov.

a to jak tu ospevujes ze ste rokovali s frantiskanmi... ked si taky mudry preco nenapises ze frantiskani odmietli so zolikom uzavriet najomnu zmluvu... preco asi? lebo poznaju kvality lorinciho v inych obciach? prestante zo zolika klamat a radsej budte ticho. keby chcelo mesto ferovu hru skvarove ihrisko strieda pre vsetky kluby ale to by nemohol dziapat lorinci jak dziapal ked po nom ziadali poslanci sutaz na prenajom


06.09.2013 16:34:06 | Marcel
A EURO TAK PLATITE AKURAT VY S LORINCIM ALE NE MESTO FRANTISKANOM!!!!


06.09.2013 22:15:15 | fero
Na čo sa tu hrate ? okolo futbalu a nie len u nas sa toci 90 % vyfesakovanych primitivov a to tento sport preslavilo medzi sportmi najviac


06.09.2013 22:55:22 | Rado
Marcel si velmi zaujaty ale no co uz :-) Ja si Fera vazim a tvoj nazor je velmi klamny :-) ale kludne pis dalej mne to je jedno co napises :-D ja viem svoje a mal som deti v ŠK a aj do CSFA mi chodil jeden syn tak viem kto ma aky pristup k futbalu a peniazom !!! ale to je moj nazor a za nim si budem kedykolvek stat !!!
a chod na BFZ alebo SFZ a spytaj sa na Lorincziho uvidis co ti povedia :-) je to dobry clovek!!!
a som nevedel ze ty si tiez bol na sedeni s mestom aj frantiskanmi Marcelko :-)
zavadzaj a pis svoje bludy dalej :-)


07.09.2013 01:16:24 | Marcel
RADO a nepisal si predtym ze mesto neplati najom (alebo korunu) najom??? nebol si ty kto pisal ze ste rokovali s frantiskanmi a mestom?

tak laskavo skus odpovedat na dve jednoduche otazky:::

1. vies kolko plati mesto najom frantiskanom? (NAPOVEDA: euro to neni!!!)
2. ked ste tolko rokovali s frantiskanmi jakto ze s vami neuzavreli najom priamo ale len cez mesto? hm?

ak ich zodpovedies potom pis o bludoch lebo zatial len ty a lorinci sirite bludy!


07.09.2013 12:18:32 | Rado
Marcel na tu prvú ti neodpoviem :-)
A na tu druhu len toľko že Františkáni s tym súhlasili a muselo sa to riešiť cez mesto lebo mesto to má do dlhodobého prenájmu !!! od Františkánov a museli sme slubit Frantiskanom a mestu ze ked odídeme necháme im to v pôvodnom stave ;)
Ps: prajem pekný deň :-) a robí sa to pre deti chcel by som vidieť inych ako to robia pre deti a budujú nové ihriská bo sa Pozri ako vyzerajú Malacky radšej by si mal takéto veci podporovať a nie kritizovať! Môj názor.
A este niečo len tak p.Kubovic dostal 10 000€ od Swedvoodu neviem ako sa to presne píše a opravovali za to ihrisko na Juhu a pozri ako vyzerá za 10 000€ vydá dalo určite 10 krát lepšie urobiť :-)


07.09.2013 22:46:48 | ml
fanúšik pl. štvrtku- ty sa asi nevyznáš kde dostáva kdo kolko peňazí.. myslím si že doba je zlá a každý si chce zarobiť kde sa dá... a myslím si že do rohožníka nechodia hráči kvôli peniazom.. v lozorne majú hráči viac a v stupave ešte viac... a tieto tými skončia aj tak pod rohožníkom...

Marcel- ty sa radšej zobuď.. :) jaké všetky mužstvá by sa striedali na škváre? :D :D :D.. a kdo by to ihrisko spravil?? kdo by do toho dal také peniaze a čas?? ked sa do toho nevyznáš tak prosím ťa nič tu nepíš na túto adresu... škváru nikdo nepotreboval až do vtedy kým sa tam niečo nespravilo a to pre dobro detí... v ŠK sú samí lajdáci tam sa to pokazilo už dávno a v čsfa tí zas nehrajú súťaže žiadne a ked chodia po turnajoch tak majú úspechy :D a ani sa nečudujem ked tam stavajú o 2 roky starších :D a to nehovorím len tak že si vymýšlam...


08.09.2013 16:54:06 | fanušik
Pán Andil to vyučtavanie bolo z volané skorej ako inokedy ABY Strojár neprišiel o dotáciu .Prečo klamete.A ešte jednu vec mám prečo nedoplnite komisiu o jedného člena ktorý je už asi jeden rok mimo S.R.Elebo to tiež nieje pravda.a vlastne načo ved ste snim vkontakte cez internet.Určite viem prečo .Predsa tak to v MALACKACH chodí že pan Andil


08.09.2013 20:22:17 | Marcel
RADO zase zavadzas...

1.pises ze nevies odpovedat...preco potom hovoris v komentari vyssie ze euro? tak si klamar alebo sa zamotavas vo svojich reciach? typicky lorinci a jeho priaznivci

2. opat klames. mesto to zobralo do dlhodobeho prenajmu az po rokovaniach so zolikom. pravda je taka ze frantiskani odmietli dat ihrisko do prenajmu lorincimu. nech si ostatni domyslia preco. zeby pre jeho povest?

a ty ml s tebou skoda reci.dalsi na urovni RADA. peniaze co da lorinci do ihriska koli uspore na prenajme.


09.09.2013 00:44:50 | Marián Andil
Pre fanúšik:
Určenie termínu vyúčtovania dotácii v minulom roku (bol ním termín10.12.2012) je v kompetencii MsÚ. Viďte VZN č.16/2011 odsek 2 a odsek 3 písm. e)
----------------------------------------------------------
„Všeobecné záväzné nariadenie Mesta Malacky č. 16/2011 o dotačnej a grantovej politike mesta
§ 7
.....
(2) Zmluvu spracuje a žiadateľovi o dotáciu predloží úrad. Zmluvu podpisuje za mesto primátor mesta a za žiadateľ a oprávnená osoba podľa predložených dokladov.
(3) Zmluva obsahuje najmä
....
f) spôsob a termín vyúčtovania dotácie,
g) sankcie za porušenie podmienok pre poskytnutie dotácie, najmä za nedodržanie termínu vyúčtovania poskytnutej dotácie v stanovenom termíne a použitie dotácie v rozpore s dohodnutým účelom,
.....
--------------------------------------------------------------------------
O presnom dátume minuloročného vyúčtovania som sa osobne dozvedel z materiálu pre MsZ teraz v auguste 2013, kedy ŠK oficiálne na pôde MsZ žiadalo o upustenie od vymáhania pohľadávky vo výške 1406 €… Nemal som vážne dôvod do termínu 8/2013 sa týmto presným dátumom nejako zaoberať.
Rozmýšľam trochu nad motiváciou vášho príspevku, v ktorom sa ma snažíte namočiť do akéhosi klamstva,... Buď sa to snažíte umelo vykonštruovať, alebo sú to len vaše domnienky, ktoré plynnú z vašej neznalosti všetkých kompetenčných náležitostí. To viete však vy sám najlepšie. Ak vás ale naozaj vážne trápi tento minuloročný termín, tak sa prosím obráťte s týmto priamo na MsÚ, ten má svojho hovorcu, určite vám úrad odpovie...

K vašej druhej pripomienke, ktorá nesúvisí priamo s témou vyššie uvedeného článku:
Jeden člen z deväťčlennej KVMS je už 11 mesiacov pracovne v zahraničí. To nikto z nás netají. Ja som s ním v kontakte, svetom dnes hýbu sociálne siete, byť s ním v kontakte je predsa úplne normálne... nechápem prečo by sa to malo nejako zatajovať, alebo opačne nejako vyhlasovať v médiách.... Opäť ste sa snažili aj v druhej časti vášho príspevku vytvoriť dojem akejsi nepravdy... Prečo to robíte, viete vy sám...
A vašu otázku prečo komisiu nedoplníme namiesto neho o ďalšieho člena, adresujte predsedovi komisie, kontakty má verejné.... keď nájdete odvahu sa aj podpísať, určite Vám odpovie.
Návrh personálneho obsadenia komisie je v kompetencii predsedu komisie a potom to ešte schvaľuje MsZ. Zodpovednosť nesú poslanci MsZ, ktorí schvaľujú, ukladajú. náležitosti v rôznych oblastiach... Komisie MsZ sú poradným orgánom zastupiteľstva...


09.09.2013 09:16:38 | Rado
Milý Marcel nemám dôvod klamat ! A vidím aký si zaujatý na pána Lorincziho to mi stačí!!\"
Len posledný krát ti to napíšem ešte- mesto to malo v prenájme a aj má uz niekolko desiatok rokov !!! :-) a stále to majú v prenájme takže asi tak akosi !
Marcel a este niečo urob ty take dačo pre deti a mesto !!! Budeš mať moju podporu ;)
stále vidim ze si zaujatý na Lorincziho!


09.09.2013 09:54:45 | lm
Marcel.. hlavne ty si na úrovni.. vôbec sa do toho nevyznáš... je vidieť ako máš rád deti... nadávaš tu stále na jednu osobu ktorá dokázala ovela viac ako ty.. a to som presvedčený o tom.. si smiešny a radím ti nestaraj sa do niečoho do čoho sa absolútne nevyznáš :)


09.09.2013 19:35:18 | fireman
Viničné : ŠK Malacky 10:0. Takto nejako vyzerá záchrana 4. ligy v Malackách.


10.09.2013 14:02:45 | riki
pre Dodo: Ako môžeš napísať, že p. Halcin je smerácky prim.? Čo si to dovoluješ? Ved kandidoval ako nezávislý a je nezávislý poslanec!!! A to, že pracuje u Kaliňáka a má smerácku bumažku ešte neznamená, že je smerák. Tento pán bude vraj kandidovať za primátora. Pán Boh ochraňuj Malacky, ked budeme mať primátora vychodniara.


11.09.2013 14:13:22 | Dodo
pre Rikiho: Smerácka bumážka je dobrý názov, páči sa mi, ale pochybujem že by takýto primitív uspel vo voľbách (i ked Malačania veria aj Ondrejkovi..) ak tak niekde vo Svidníku, alebo niekde tam odkiaľ ten chmuľko sem dovandroval, inak sídlisko Juh je tuším už celé poprepletané týmito červenými odborníkmi z východu .


16.09.2013 11:00:55 | Eduard Kopča
Poprosím o vysvetlenie prečo sa nehral majstrovský zápas o záchranu štvrtej ligy v Malackách. Niekto kompetentný by mi mohol napísať?


16.09.2013 11:36:52 | Srnec
Prečo sa malacky šport dostal do tejto situácie? Môj názor je , že ryba s*í od hlavy.Pán primátor sa o malacký šport zaujíma asi veľmi málo , keď nechal túto situáciu dôjsť tak ďaleko.
Hádzaná - hrávala sa I.liga
Volejbal- I.liga
Futbal - III.liga so všetkými mládežnickými družstvami
Futsal - I.liga
Stolný tenis - I.liga
Basketbal - I.liga
Moja jednoduchá otázka znie prečo to zaniklo a aký bol dôvod zániku?
Prečo sa mesto stará o štadion len týždeň pred I.májom?
Týchto otázok je omnoho viacej ale bol by som rád keby mi niekto kompetentný /najradšej páni z mesta/ odpovedal aspoň na tieto.


16.09.2013 12:46:34 | Saxo
"Páni z mesta" ti neodpovedia, nemajú čas, ešte sa musia napakovať, čo-to rozkradnúť, no a "pripraviť" mesto tak, ak by náhodou po voľbách museli odísť, aby tí, čo prídu po nich , našli mestský úrad v "najlepšej kondícii"


16.09.2013 13:36:37 | majo
Nechápem čo sa toľko vzrušujete kvôli Malackému futbalu? Malacký futbal je tam, kam proste patrí. Snáď by ste nechceli od trochu prerastenej dediny, aby hrala ligu majstrov spolu s FC Barcelóna a Realom Madrid? Vždy bude v každom športe niekto najlepší a niekto najhorší. Malacky sú momentálne to druhé.


16.09.2013 15:16:30 | Marián Andil
Zo zápisnice KVMS zo dňa 10.9.2013 k bodu programu č.3 - Aktuálna situácia s prenájmom futbalového štadióna a futbalom v Malackách (p.Mihočko)

K bodu 3:
Vladimír Mihočko, riaditeľ AD HOC, príspevkovej organizácie mesta, na pozvanie komisie informoval komisiu o situácii s využívaním futbalového štadióna v Zámockom parku. AD HOC prevzal štadión do správy od mesta Malacky od 1. októbra 2009. Odvtedy tam táto organizácia vykonala potrebné nutné opravy, dala urobiť revízie elektrických zariadení, plynových zariadení, bleskozvodov, komínov, zabezpečovala údržbu prevádzkových budov. Energie a voda boli platené z finančných prostriedkov AD HOC a mesta Malacky. Trávnatú plochu štadióna udržiaval ŠK Malacky. Tento klub platil ročný prenájom 120,- €. Dňa 30. 06.2013 bola zo strany AD HOC ukončená nájomná zmluva s ŠK Malacky z dôvodu neplnenia zmluvných podmienok vyplývajúcich z nájomnej zmluvy zo strany športového klubu. Zmluva o poskytovaní služieb bola uzavretá s FC Malacky (poplatok za poskytované služby pre tento klub činí 600,- €/rok) a tiež s ČSFA (350,-€/rok).
Futbalový štadión môžu na základe zmluvy o poskytovaní služieb využívať malacké futbalové kluby, ktoré prejavia záujem a z hľadiska časového a kapacitného je to možné. Jeho prevádzkovanie je obdobné ako u športovej haly Malina, stolnotenisovej haly a ihrísk (hádzanárske, volejbalové, tenisové) v Zámockom parku. S ŠK FO doteraz nebola podpísaná zmluva o poskytovaní služieb z dôvodu, že tento klub má podlžnosti voči mestu. Komisia diskutovala o posledných výsledkoch ŠK FO, o ich vysokých
prehrách i nešportovom správaní. Ing. Andil otvoril otázku, či by kvalite malackého futbalu mohlo pomôcť riešenie, že dotované budú iba dve družstvá, vybrané mestským zastupiteľstvom na základe odporúčania komisie pre vzdelávanie, mládež a šport, čo by mohlo prinútiť kluby uvažovať
o spájaní a dotovaným subjektom by tak mohli byť poskytnuté vyššie sumy. Väčšina komisie sa nepriklonila k tomuto názoru, veciam treba nechať prirodzený priebeh.
Uznesenie č. 26/2013:
Komisia berie na vedomie informáciu riaditeľa AD HOC o aktuálnej situácii
s prenájmom futbalového štadióna a futbalom v Malackách. Komisia konštatuje, že ŠK FO nedôstojne reprezentuje mesto v súťažiach organizovaných Bratislavským futbalovým zväzom. Na základe toho, že klub si nesplnil finančné záväzky voči mestu, komisia súhlasí s pozastavením
činnosti klubu na futbalovom štadióne v majetku mesta a neodporúča podpísať zmluvu o poskytovaní služieb medzi AD HOC a ŠK FO.
Hlasovanie: za: 7 proti: zdržali sa: nehlasovali:

http://www.malacky.sk/docs/msz/komisia/130910_komisia_vmas_zapisnica.pdf
-----------------------------------------------------------------------------

Mesto zastavilo činnosti ŠK Malacky FO v prvý septembrový týždeň( týždeň pred zasadnutím KVMS) . Celé leto na štadióne ŠK fakticky ešte trénovalo a a aj hralo majstrovský zápas 1.9. s Gajarami zadarmo ...
S rozhodnutím mesta pozastaviť ŠK činnosť na futbalovom štadióne, kým neuhradí svoje záväzky voči mestu súhlasím.


16.09.2013 15:50:57 | Občan Malaciek
Edo to sa musíš opýtať pana primátora že klub,ktorý vybudoval štadion tam nesmie hrávať myslim si alebo som presvedčený že všetko je len jeho ješitnosť.Už asi zabudol ked sa vyhlasoval za záchrancu Malackého futbalu ale to bolo len pred volbami.Nechápem ako može dávať prednosť tulákom ktorý pochodili všetky okolité dediny odkial ich nakoniec vyhodili pred klubom ktorý ma 100ročnu historiu a v minulosti vychoval československých reprezentantov a v pritomnosti hráčov 1a2 ligy.Asi preto že pán Kožuch je kamarát.Už vela o tom s kamarátmi rozmyšlame že založíme nový futbalový klub a uvidíme či aj mi budeme mať taku podporu od p.primatora ako má pán Kožuch.Auž posledný postrech-už zabudol p.primátor ako sa prechádzal na futbalovom stretnutí cez prestávku po ihrisku aby ho všetci videli to bolo totiž pred volbami a viacej sa tam neukázal. tak čakám že sa niekto nájde a dá SK tam kde patrilo a pre malackých fanuškov patrí .


17.09.2013 10:38:00 | fanusik
aha no asi ste zabudli že ani ČSFA NEREPREZENTUJE mesto Malacky v BFZ a ani SFZ- súťažiach tak aj nich by ste mali asi vyhodiť ste neobjektivny ako celé Malacky


17.09.2013 10:51:21 | fanusik
Prečo si mesto nezavola majiteľov klubov to jest Fc Malacky, Žolík Malacky, CSFA,Sk FO Malacky nech skontroluju kto má aké ambície reprezentovat mesto co sa týka všetkého od pripraviek az po mužov súťažne a kto má hlavne zápal pre futbal , a hlavne mesto nech konečne zaveli uz je toho dosť čo sa deje v Malackách , mesto si nevie dať rady s posranym štadiónom a klubmi !!!


17.09.2013 14:03:04 | Eduard Kopča
Pánové, všetky príspevky smerujú na mesto , ktoré s určitosťou nič nespraví preto aby v Malackách fungoval futbal na úrovni ,ktorá nám prináleží.Čaká nás storočnica na ktorú nesmieme zabudnúť a hlavne sa spoliehať na mesto.Týmto by som chcel osloviť všetkých , ktorí majú záujem o dôstojné oslavy 100,výročia futbalu v Malackách aby sa buď písomnou formou alebo osobne na mojom t.č. 0905797166 so mnou kontaktovali a spolu pripravili pekné oslavy aj napriek vzniknutej situácii.Ako dobre píše fanúšik, že štadión vybudovali futbalisti resp. tí ktorí doposiaľ viedli malacký futbal a preto si to všetci zaslúžime.


17.09.2013 16:55:35 | Fanušik SK
Edo super aby si vedel spoliehal som sa na Teba že sa toho ujmeš určite sa prihlásim musíme ukázať všetkým neprajníkom že sa ešte najdu ludia ktorým zaleží na SK ,ktorý si to určite zasluži


18.09.2013 00:25:30 | Dodo
pre Rikiho: Smerácka bumážka je dobrý názov, páči sa mi, ale pochybujem že by takýto primitív uspel vo voľbách (i ked Malačania veria aj Ondrejkovi..) ak tak niekde vo Svidníku, alebo niekde tam odkiaľ ten chmuľko sem dovandroval, inak sídlisko Juh je tuším už celé poprepletané týmito červenými odborníkmi z východu .


Počasie

Poskytuje In-počasie