Mesto odovzdalo do užívania nové záchytné parkovisko

Oddnes je sprístupnené nové záchytné parkovisko, ktoré postavilo mesto z eurofondov v areáli bývalej Píly pri železničnej stanici. Slúžiť má na podporu verejnej osobnej dopravy a obsahuje prvky inteligentného parkovania.

Mesto sa priebežne uchádza pri svojich projektoch o čerpanie dotácií z eurofondov. Jedným z takých projektov bolo aj postavenie nového záchytného parkoviska v areáli Píly na Pezinskej ulici. Na tento projekt zabezpečil mestský úrad potrebný pozemok a pripravil projektovú dokumentáciu. Na realizáciu projektu napokon mesto získalo z eurofodondov vyše 700 tisíc eur.

Na parkovisku je 91 parkovacích miest, z toho 5 je vyhradených pre ťažko zdravotne postihnutých. Parkovisko je monitorované kamerovým systémom a onedlho pribudne aj krytý prístrešok pre bicykle.

 Foto: D. Krakovský

Spolu s parkoviskom bola vybudovaná aj nová prístupová komunikácia od nadjazdu.

Nová je aj cestná križovatka pri nadjazde. Tú budú môcť onedlho využívať aj chodci, keďže mesto dobuduje nový chodník spájajúci Zámocký park s parkoviskom, a teda Pezinskou ulicou. Parkovacie miesta sú už vybavené inteligentnými senzormi, ktoré umožňujú online sledovať obsadenosť parkoviska. Vodiči si môžu stiahnuť do svojich telefónov aplikáciu ParkDots.

Slávnostného otvorenia sa zúčastnil aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, generálny riaditeľ Železníc Slovenskej republiky Juraj Tkáč, generálny tajomník služobného úradu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Jaroslav Regec a mnoho ďalších významných hostí. "Som spokojný, že sme tento veľký projekt dotiahli do úspešnej realizácie. Pred tromi rokmi sme išli s poslancami do neznáma, ale na nikoho sme nečakali, kúpili pozemok a pripravili projekt na čerpanie eurofondov. Poďakovať by som sa však chcel aj Bratislavskému samosprávnemu kraju, ktorý nám pomohol s úpravou napojenia na nadjazd," vyslovil primátor počas otvorenia.

Práce sa však podľa primátora nekončia. Mesto má totiž v pláne zrealizovať projekt výstavby nového parkoviska pre bicykle s parčíkom priamo pri železničnej stanici. Umožňuje to najnovšia dohoda so železnicami, ktoré vypracú staré unimobunky na Nádražnej ulici.

Ľudia pre Malacky - 23.09.2019 - 6232 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

24.09.2019 13:08:03 | matej
pekne,len mi moze niekto vysvetlit,ako sa tam dostanu auta od dialnice,perneka??to sa budu tocit pri hasicoch alebo niekde v meste aby sa tam dostali??


24.09.2019 17:36:35 | to: matej
zachytne parkovisko pre cestujucich ktori dojdu z bratislavy? co za blbost. to ma byt opacne odstavia auto tu a odu do bratislavy :)


25.09.2019 19:33:04 | nobody
Matejova otázka je legitímna. Pre ľudí z Perneka a Kuchyne to môže byť hlavolam. A v prípade akcií ako 1. máj a pod aj pre iných, ktorí k nám prídu po diaľnici. Napríklad aj pre tých paštekárov.

PS
Ako je vyriešená voda z prívalových dažďov? Tu sa o novom parkovisku nehovorí:

https://www.malacky.sk/index.php?page=clanok_cely&id=9404


28.09.2019 15:40:18 | to: all
najmudrejsie policajne hlavy knotek a spusta mestu neschvalili lave odbocenie pri hasicoch a zeleznice neschvalili pripoj od pezinskej za priecestim. takze namiesto mudrovania v diskusiach jak keby nejazdili ludia od mesta pojdu cez nadjazd. howgh


Počasie

Poskytuje In-počasie