Mesto odstránilo nelegálny zákaz vjazdu

Na parkovisko pred štátnou políciou mala dlhé roky verejnosť zákaz vjazdu. Mesto zistilo, že polícia osadila značenie nelegálne a značenie odstránilo. Obyvatelia tak už môžu v plnej miere parkovať priamo pred budovou.

Parkovisko pred budovou štátnej polície na Zámockej ulici nemohli dlhé roky využívať bežní obyvatelia, pretože polícia si vyhradila vjazd len pre vozidlá polície. Na parkovisku pribudol dokonca aj vyhradený box pre vozidlo Okresného dopravného inšpektorátu s osadeným zvislým dopravným značením. Po preskúmaní sa zistilo, že toto značenie bolo osadené bez schválenia.

Dopravný inšpektorát si vyhradil parkovacie miesto a obyvatelia nemohli parkovisko využívať vôbec.

Mesto v uplynulých dňoch dopravné značenie odstránilo. Parkovisko tak už môže využívať aj široká verejnosť. Primátor mesta Juraj Říha: "Vážim si prácu každého poctivého policajta Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách. Nestačíme sa však diviť, čo stvára tunajší dopravný inšpektorát. Na jednej strane na nás dáva trestné oznámenie pre dopravné značenie, osadené realizátorom stavby novej cyklotrasy na Pezinskej ulici, a na druhej strane si potichu nelegálne osadí vlastné dopravné značenie. A to sa ešte aj snažil jasne vybetónované trvalé dopravné značenie označiť ako dočasné. Môžem to označiť len za čistú hanbu inšpektorátu, a to ešte kontrolné orgány zistili oveľa závažnejšie porušenia zákonov, ktoré budú odstupované inšpekcii."

Len pred nedávnom zrušil Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave ďalšie nesúhlasné stanovisko Okresného dopravného inšpektorátu v Malackách k stavbe cyklotrasy Pezinská - Padzelek. Malacký dopravný inšpektorát vo svojom stanovisku tvrdil, že novou cyklotrasou - oddelenou od cesty a chodníka - sa budú cítiť chodci stresovaní. Mesto napokon od nadriadeného orgánu súhlas získalo a na stavbu novej cyklotrasy bolo vydané stavebné povolenie.

Ľudia pre Malacky - 06.07.2021 - 5830 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

07.07.2021 09:38:34 | názor
A ako si stoja malacké zakonzervované stavby na bojovom fronte primátor vs. dopravný inšpektorát?
Lebo tá nová dominanta v centre mesta = plechový plot aj tak už architektonicky veľmi zhumplovaným Malackám nijako na kráse nepomáha ...
Redakcia LPM by mohla trochu zainvestigovať a podať aktuálnu správu aj o týchto problémoch mesta, aj keď to niektorým určite nie je veľmi po vôli ...


10.07.2021 10:08:58 | LPM.sk
Keď budeme mať informácie, radi napíšeme :-)


Počasie

Poskytuje In-počasie