Mesto pokračuje v stavbách

Aktuálne obmedzenia sa zatiaľ nedotkli mestských stavieb. Tie napriek predošlým informáciám dodávateľov pokračujú. Načas by sa tak mohli dokončiť nová telocvičňa na Dérerke či škôlka na Záhoráckej.

Mesto zatiaľ pokračuje v začatých stavbách bez obmedzení. A to aj napriek informáciám od dodávateľov, že z dôvodu zavretia skladov hrozí prerušenie výstavby. Tento scenár sa nepotvrdil, keďže štát veľkosklady stavebnín otvoril. Práce tak pokračujú na oboch aktuálnych staveniskách.

Rozsiahla stavba prebieha v areáli Základnej školy Dr. J. Dérera, kde mesto stavia novú telocvičňu so šatňami. Práce na vonkajšom opláštení telocvične finišujú. Aktuálne sa očakáva dodanie okien, ktorými sa obvodové múry telocvične uzatvoria.

Hlavná časť telocvične bola dokončená.

Hrubá stavba budúcich šatní bola tiež dokončená. Hotové sú aj rozvody sietí.

Po dokončení opláštenia budú práce pokračovať vnútri telocvične rozvodmi, montážou vzduchotechniky či montážou samotného taraflexového povrchu športoviska. V šatniach sa očakáva začatie omietania stien a liatie podláh.

Práce naplno pokračujú aj v areáli Základnej školy na Záhoráckej ulici. Mesto tu rekonštruuje interiér, čím sa rozšíri tunajšia škôlka pre ďalších 20 detí. Nové priečky sú namontované a dokončené sú tiež hlavné rozvody. V ďalších dňoch sa začínajú obkladačské práce.

Škôlka sa rozšíri o novú herňu so samostatnou spálňou, sociálnym zariadením či šatňami.

Spolu so škôlkou sa rekonštruuje z projektu fondov EÚ aj školské átrium. Pôvodné staré dlažby nahradia chodníky s trávnikom a hracími prvkami.

V týchto dňoch sa začínajú aj práce na rekonštrukcii vstupného vestibulu tejto základnej školy. Mestský úrad využil dočasné prerušenie prevádzky školy, aby sa mohol naplno pustiť aj do týchto prác.

Ľudia pre Malacky - 13.04.2020 - 3129 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

Počasie

Poskytuje In-počasie