Mesto rekonštruuje športoviská v ZŠ Záhorácka

V základnej škole na Záhoráckej ulici sa spustili rekonštrukčné práce na oboch telocvičniach aj vonkajšom športovisku. Podľa poslankyne Viery Adamovičovej by sa v ďalšom kroku mala dokončiť obnova chodieb a školskej kuchyne.

Základná škola na Záhoráckej ulici prechádza rozsiahlymi premenami. Mesto postupne zrekonštruovalo fasádu so zateplením, odborné učebne, všetky toalety, podlahy v triedach aj s vonkajšou atletickou dráhou s novým osvetlením. Aktuálne sa spustili stavebné práce aj v oboch telocvičniach a vonkajšom športovisku. Na tento účel získalo mesto dotáciu 414 tisíc eur z Fondu na podporu športu.

V ZŠ Záhorácka sú dve telocvične. Obe teraz prechádzajú kompletnou rekonštrukciou.

Práce prebiehajú aj vonku. Búra sa staré asfaltové ihrisko, ktoré nahradí moderné športovisko.

Obe telocvične dostanú nové taraflex povrchy, vonkajšie elektrické tienenie, vzduchotechniku s rozvodmi. Kompletne sa obnovia aj šatne so sprchami a chodby pri telocvični. Podľa poslankyne za 3. mestský obvod (Záhorácka) Viery Adamovičovej by sa mali v ďalšom kroku zrekonštruovať zostávajúce chodby a školská kuchyňa. Ako ďalej uviedla: "Samotná dotácia z fondu by finančne nevykryla túto veľkú rekonštrukciu. Som preto rada, že sme ako poslanci v zastupiteľstve uvoľnili peniaze na rekonštrukciu telocviční, ktoré si to po rokoch zaslúžili. Aj vonkajšie športovisko dostane nový povrch a budú pridané lavičky, bránky a basketbalové koše. Snažím sa ako poslankyňa o postupnú rekonštrukciu našej školy a síce sme už zrekonštruovali veľmi veľa, budem sa usilovať získať peniaze na dokončenie začatej obnovy chodieb a školskej kuchyne, na čo potrebujeme ešte viac ako 400 tisíc eur."

Okrem telocviční sa bude počas školských prázdnin rekonštruovať aj chodba na prízemí. Na túto rekonštrukciu poskytla 30 tisíc eur spoločnosť Pozagas, a.s..

Ľudia pre Malacky - 06.08.2022 - 1789 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

Počasie

Poskytuje In-počasie