Rekonštrukcia príjazdu sa presúva do tretej etapy

Po stvrdnutí podkladových vrstiev sa v sobotu začína asfaltovanie kritického úseku rekonštruovaného príjazdu do Malaciek, ktoré by malo skončiť v nedeľu. V pondelok sa zrekonštruovaný úsek otvára a stavebné práce sa presúvajú do tretej etapy. Získali sme informácie aj k ďalším aktuálne prebiehajúcim prácam v meste.

Celková rekonštrukcia príjazdu do Malaciek sa začala vo štvrtok 21. júna. Stavebné práce sa realizujú v jednotlivých etapách, ktoré na seba nadväzujú vždy po jednotlivých úsekoch, ktoré sa priebežne otvárajú.

Terajšia druhá etapa rekonštrukcie od čerpacej stanice TAM po križovatku pri autosalóne Hílek sa končí v súlade s dohodnutým harmonogramom. Podkladové vrstvy sú v procese tvrdnutia a môže sa tak začať finálne asfaltovanie, ktoré by sa malo začať v sobotu. Trvať by malo do nedele, kedy sa začne postupne rozoberať dočasná signalizácia. Od pondelka 6. augusta by už mať byť príjazd do Malaciek otvorený a rekonštrukcia sa bude presúvať do svojej tretej etapy.

Tretia etapa do konca augusta

Stavebné práce sa presúvajú do úseku od kruhového objazdu pri obchodnom centre TESCO po križovatku pri hasičoch na Legionárskej ulici (rameno pred vstupom do Zámockého parku). Obslužnosť z Rádku bude od hasičovdolným ramenom, ktoré bude sprevádzkované v oboch smeroch.

Práce budú trvať počas celého mesiaca august a končiť by sa mali k začiatku školského roka.

 

Úsek bude úplne uzavretý vrátane kruhového objazdu pri TESCO. Obyvatelia z Padzelku budú preto musieť využívať Záhradnú a Jesenského ulicu s napojením na Pezinskú.

Úsek tretej etapy rekonštruovaného príjazdu do Malaciek.

Schéma celkovej rekonštrukcie príjazdu do Malaciek rozdelená na štyri etapy.

Súčasťou prác na jednotlivých etapách je vždy kompletná výmena podložia a po zabezpečení podložia a zatvrdnutí cemento-betónovej stabilizácie sa pokladá nový asfaltový koberec a značenie.

Príjazd do Malaciek je vyasfaltovaný

.... a od pondelka 6. augusta by mal byť otvorený. Práce sa presúvajú podľa harmonogramu do svojej tretej etapy. Na priloženej infografike je červeným vyznačený úsek s úplnou uzávierkou cesty a kruhového objazdu pri Tescu
 
⚠️  Doprava z Rádku bude plne funkčná cez spodné rameno nadjazdu od hasičov, ktorým sa vodiči dostanú z centra aj do centra mesta (dočasne bude zobojsmernené).
⚠️  Doprava z Padzelku bude dočasne smerovaná cez Jesenského ulicu na Pezinskú ulicu k Tescu.
 

Práce napredujú aj na Veľkomoravskej

Stavebné práce pokračujú aj v zóne Veľkomoravskej ulice, kde dodávateľ dokončil prípravné práce a pokladanie obrubníkov v parkovisku a chodníku na Bernolákovej ulici pri potravinách CBA. Stavebný ruch sa tak mohol presunúť na samotnú Veľkomoravskú ulicu, kde sa v súčasnosti pokladajú obrubníky pre nové chodníky v križovatke s Hollého ulicou.

Dokončená príprava pred asfaltovaním nového parkoviska s chodníkom na Bernolákovej ulici.

Na Veľkomoravskej sa postupne realizujú prípravné práce na asfaltovanie.

Aktuálne sa práce realizujú v časti križovatky s Hollého ulicou, kde budú zrekonštruované a rozšírené oba chodníky pri ceste.

Dodávateľ predpokladá dokončenie prípravných prác do štvrtka budúceho týždňa, kedy sa začína s asfaltovaním ulice a parkoviska vo vedľajšej Bernolákovej ulici. Spolu s obrubníkmi sa vyrovnávajú aj nerovnosti podkladového betónu a upravujú výšky kanalizačných a dažďových poklopov.

Asfaltovanie ulice má prebiehať v dvoch častiach. Prvá časť od Ulice Gen. M. R. Štefánika po križovatku Bernolákovej ulice spolu s parkoviskom sa má vysfaltovať počas štvrtka a piatka. Asfaltovanie druhej časti ulice bude pokračovať kvôli dopravnej obsluhe bytových domov po víkende vždy v jednom jazdnom profile.

Vnútroblok na Rázusa sa dokončuje

Stavebný ruch môžu obyvatelia vidieť aj v lokalite Ulice Martina Rázusa, kde sa dokončuje pokladanie zámkovej dlažby v kompletne rekonštruovanom vnútrobloku. Celý povrch vnútrobloku tvorený starými betónovými panelmi sa vybúral a položili nové podkladové vrstvy. Vo vnútrobloku sú položené nové chodníky aj s odvedením dažďovej vody do zberných ekodrenov.

Mesto odovzdá obyvateľom ďalší kompletne zrekonštruovaný vnútroblok  v zóne Ul. 1. mája.

V zemi je položená aj príprava na nové osvetlenie vnútrobloku a parkoviska. Dodávateľ predpokladá dokončenie prác do konca budúceho týždňa. Na jeseň sa budú ešte dokončovať sadové úpravy.

Ľudia pre Malacky - 02.08.2018 - 10887 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

02.08.2018 11:53:11 | verbal
A dokedy ma byt Velkomoravska v tom dezolatnom stave v akom ho nechali? To sa nedalo spravit tak, ze by sa cesta vyfrezovala az ked budu hned davat novy povrch? Uz vyse troch tyznov sa tam nic nedeje iba nicia auta. Kompetentni?


02.08.2018 12:23:15 | M.Grujbar
Pán primátor po tom čo sa občania sťažovali na to že Veľkomoravská ul. je dva týždne vyfrézovaná a nič sa nedeje - sľuboval asfalt v sobotu 28.7.2018 !
Občania vyjadrili svoju nespokojnosť s postupom / časovou následnosťou prác na FB stránke LPM. Následne bola diskusia zmazaná prevádzkovateľom tejto stránky, lebo na stránke musia byť len pozitívne informácie z mesta. ŽIADNA KRITIKA SA NEPRIJÍMA. Pán primátor bohužiaľ každú kritiku berie ako osobný útok ;(


02.08.2018 16:33:40 | J.Říha
Dobrý deň,

vítam vecnú kritiku, ktorá veci posúva vpred. Na osobné domnienky reagovať nebudem, preto sa zdržím hodnotenia nejakých fejsbúkov či komentárov či čoho, pretože nikto nemôže myslieť ani len vážne, aby primátor mesta pri svojom dennom programe a starostiach z bežnej prevádzky mesta riešil ešte aj nejaké diskusie či podobné, nemajte mi to prosím za zlé, prkotiny, ktoré evidentne znamenajú pre niekoho celý svet.

Ale k samotnej veci. V prvom rade si treba uvedomiť, že Veľkomoravská ulica je stavenisko, ktorému treba prispôsobiť stav jazdy. V plnej miere však chápem, že prejazd je sťažený, ale je aj plne funkčný. Osobne som videl v iných mestách inak rozbité staveniská. Ale vnímam, že dobrá vôľa sa stáva tri mesiace pred voľbami prostriedkom zviditeľňovania ľudí, ktorým boli 3,5 roka Malacky ukradnuté.

Nie je pravdou, že dva týždne sa nepracuje. Celé dielo totiž pozostáva z dvoch častí - Veľkomoravská ulica a vedľajšie parkovisko s chodníkmi na Bernolákovej ulici pri potravinách CBA v Domkoch, kde sa pracovalo od prvého dňa. Len nie všetci okom pozrú do vedľajšej ulice alebo dovidia z balkónov. Na tomto mieste je už dnes stavba pripravená na asfaltovanie, preto sa stavebné mechanizmy mohli presunúť na Veľkomoravskú, kde sa kontinuálne pracuje.

Odpovedali ste si zároveň na otázku. Dnes je tak veľký stavebný rozmach v celom regióne, že dodávateľ Vám nebude chodiť na stavbu s frézou viackrát, rovnako ani s asfaltérom, ktorého denný náklad je 3 tisíc eur. Preto všetci dodávatelia organizujú prácu tak, aby pri jednej práci urobili všetko. Nedeje sa to len u nás.

Na to, aby ste mohli doviesť asfaltér a spustiť pokládku, musíte mať odfrézovaný starý asfalt a vybúrané staré obrubníky, ak ich ako v našom prípade, meníte. V križovatke s Hollého ulicou sa dokonca oba chodníky rozširujú. Nehovoriac o vysprávkach a betónovaní.

Z posledného kontrolného dňa mám informáciu, že dodávateľ chce dokončiť prípravu asfaltovania do stredy. Prosím preto o trpezlivosť a pochopenie, aby sa všetky aktuálne realizované diela, a nie je ich vôbec málo, dokončili k plnej spokojnosti tých, pre ktorých ich robíme.


02.08.2018 22:32:08 | Miloš
Neviem ci ma nemae radi alebo aky je dovod, ze ste moje tri prispevky vobec nezverejnily! Inak pan J. Řiha dufam ze pri TAMke sa nebude znovu davat asfalt ale da sa tam betonova vozovka. To iste aj pri Gajdarovi. Najlepsie keby ze sa da cela krizovatka od Rohoznik po priechod pre chodcov. Kedze kamiony a autobusy stale likviduju asfalt.
Dalsia vec je kto kontroluje a bude reklamovat asfalt, ktory sa polozil na Duklianskych hrdinov, kde sa budovala kanalizacia. Pretoze na jej spodnej casti(od Gajdara) sa zacina novy asfalt vytlacat von a pomaly tam vznika priehlbina.


03.08.2018 20:58:43 | nobody
Vážený pán primátor

mali by ste poslať pracovníkov Mestského úradu na kontrolu chodníka na Záhoráckej ulici, ktorý vedie popri ihrisku Spojenej školy

Relatívne nový chodník sa začína prepadávať. Ak je v záruke, malo by sa to u dodávateľa stavby reklamovať.

Alebo budeme zase draho platiť za mizerný výkon?


06.08.2018 14:15:20 | Miloš
inak by ma zaujimalo preco je pri Tescu zakaz vjazdu na kruhovy? Vsak kto chce ist z Tesca alebo Malavie na dialnicu, tak tadial nemoze ist ale musi ist zbytocne cez semafore. Cim sa vytvaraju kolony aj na parkovisku v tescu ale aj Malavie.


07.08.2018 10:55:38 | J.Říha
Dobrý deň, Miloš,

počas dňa sa uzatvára už aj kruhový objazd pri TESCU kvôli jeho obnove. Zároveň by sa už malo uzavrieť aj rameno od hasičov z Rádku, ktoré bude dočasne nahradené prevádzkou dolného ramena od hasičov v oboch smeroch.


07.08.2018 12:45:52 | Miloš
Ale neodpovedali ste my na prispevok pred tym. Kto kontroluje kvalitu prac po case? A kedy vyreklamujete zvlneny asfalt co robili kanalizaciu na Duklianskych hrdinov?
A mesto nekomunikuje s BSK aj aby sa na niektorych usekoch vymenil asfalt za beton, kde je velka namaho na asfalt a hrozi opatovne poskodenie cesty! Vid Duklianskych hrdinov. Kde kamiony a autobusy pri brzdeni a stati z Duklianskych hrdinov kopca na ulicu Legionarsku, vzdy po oprave a znicia asfalt a je to potom este horsie.


08.08.2018 09:46:39 | Marek
Dobry den pan Riha,
k poznamke pana Milosa ohladne kvality jednotlivych realizacii sa musim pridat a tiez podotknut, ze podla toho ako vyzera vacsina projektov a oprav uz v case odovzdania od zhotovitela na mesto, tak bud dany mechanizmus kontroly v meste nie je alebo nefunguje spravne.


10.08.2018 12:50:08 | Dano
Stavím sa, že nikto z týchto kritikov nič nikdy neurobil a ani neurobí. Keby ste mali reálnu predstavu o takýchto prácach a logistike, toto by ste tu nemohli vypisovať. Keď ste (možno) stavali dom, alebo len maľovali byt a niekto by vás z rodiny neustále podroboval kritike, že nemá svoj komfort... , ale vy to vlastne neviete posúdiť. Ja sa teším, že také obrovské množstvo projektov má také tempo aké má. Na jeseň sa budeme tešiť z nových ciest a už sa aj vy tešte na možnosť pripomienkovať, že tam po búrke stojí voda, alebo niečo podobné.


12.08.2018 22:40:22 | Miloš
pre Dano
ja sa len pytam kto kontroluje kvalitu odvedenych prac. A pan Starosta asi nema k tomu co dodat. A po druhe vidim co ako sa opravuje kvalitne. A podla toho co vidim a co sa deje v meste tak kvalita nie je dolezita ako kvantita. Hlavne nech sa vela spravi a kaslat na kvalitu. Potom po roku sa musi zasa opravovat to co uz bolo opravene. Bohuzial vzdy rozhoduje cena a nie aky kvaltine dany dodavatel robi prace. Alebo v anjhorsom pripade to byva a viem ze to podnikatelia niektori robia, ze ponukaju urcitu sumu z ceny projeku aby sutaz vyhrali.
Dano chod sa pozriet na opravene useky ciest a uvidis o com rozpravam. Vid cesta mladeze. Kolko penazi stala kompletna oprava cesty a hejla uz sa ukazuju prve problemy. Na niektorych sa zacinaju prepadavat kanalizacne poklopy a ten kto vymyslel tam ostrovceky, tak by som ho uskrtil, zbytocne vyhodene peniaze a nedaj boze ked sa tam stretne cyklista s autom tak obidvaja sa tam nezmestia.
Oprava chodnikov. Je to pekne ze sa opravuju a vitam to ale ked vidim ze tam a tam je ina zamkova dlazba tak my je len na smiech, ze taketo veci sa deju na Slovensku. Ak uz zacnem davat zamkovu tak jeden vzor vsade a nie na hl. krizovatke je taka dlazba na Zahorackej az dva druhy dlazby na Stupavsku zasa ina dlazba des a hruza.
Takze sa pytam a stale sa budem pytat, kto vykonava kontrolu danych opravenych ciest, chodnikov, budov atd. Lebo mam dojem ze nech sa to opravi co najrychlejsie, lebo idu volby a kaslat na to ako to bude po x rokoch vypadat.
Vsak ludia vidia ze nieco robim a zasa ma budu volit a budem pri koryte. A myslim si ze mesto ma co reklamovat za tie 4 roky co vsetko sa spravilo a bolo to odflaknute! Alebo uz dane firmy neexistuju a niekto sa nabalil?
Myslim, ze ako obcan Malaciek a volic nasho starostu mam narok sa ho opytat na taketo veci a dostat odpovede na moje otazky. Alebo teraz sa clovek nemoze pytat ked idu volby?


Počasie

Poskytuje In-počasie