Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky a cyklotrás

Mesto vysúťažilo dodávateľa stavby nového pavilónu škôlky na Juhu aj stavby cyklotrasy Družstevná - Radlinského. Obe stavby sa majú začať ešte v januári.

V decembri schválo mestské zastupiteľstvo rozpočet mesta na rok 2023 a už sa začína s jeho napĺňaním. Aktuálne mesto ukončilo verejné obstarávanie dodávateľa na výstavbu nového pavilónu škôlky na Juhu. Nový pavilón po dokončení prijme 50 detí. Má ísť o jednopodlažný objekt so zelenou strechou a najnovšími technológiami vykurovania. Mesto opätovne ukončilo aj verejné obstarávanie na dodávateľa stavby cyklotrasy Družstevná - Radlinského ako aj cyklotrasy Pezinská - Padzelek. Výsledky verejného obstarávania predložil mestský úrad na kontrolu sprostredkovateľskému orgánu, keďže sú financované z eurofondových dotácií.

Začatie prác sa vo všetkých prípadoch predpokladá ešte počas januára. Nasledovať má obstarávanie dodávateľa cyklotrasy Partizánska - Cesta mládeže, s ktorou sa budú rekonštruovať aj vozovky dotknutých ulíc vrátane chodníkov a osvetlenia. Aktuálne mesto začalo súťažiť aj dodávateľa revitalizácie verejného priestranstva na M. Tillnera a F. Maľovaného na Juhu za viac ako milión eur.

Naďalej prebiehajú stavebné práce na novej športovej aréne v lokalite bývalej píly, kde sa má onedlho začať odlievať železobetónový skelet a následne majú byť počas jari montované aj konštrukcie oboch hál. V nasledujúcich mesiacoch sa má dokončovať aj nové námestie v centre mesta.

Ľudia pre Malacky - 14.01.2023 - 3155 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

06.02.2023 08:36:36 | Peter Ditrich
Najlepšie na tom je, zrušenie najdôležitejšej autobusovej zastávky pri Sporitelni !
To kto takto navrhol, že jednoducho zrušíte najpoužívanejšiu zastávku pre autobusy ? Uvedomujete si, že z BA tak majú ludia možnosť vystúpiť buď na juhu a potom až na hlavnej stanici ? Dotyčný asi nikdy autobusom necestoval a asi ani jeho deti ! Ano, Malacky sa čím viac stávajú "Dobrým mestom pre život", ale asi len pre niektorých !


Počasie

Poskytuje In-počasie