V októbri sa začne rekonštrukcia Záhoráckej

Regionálna cesta na Záhoráckej ulici v úseku od Dolného kostola po výjazd z Malaciek prejde obnovou. Rovnako sa budú rekonštruovať úseky v Kostolišti.

Hlavné dopravné komunikácie v Malackách spravujú rôzni správcovia. Duklianskych hrdinov, Legionársku či Oslobodenia s diaľničným privádzačom spravuje Bratislavský samosprávny kraj. Záhorácku ulicu v úseku od Veľkých Levár a Gen. M. R. Štefánika so Stupavskou spravuje Slovenská správa ciest, pričom časť Záhoráckej ulice od Dolného kostola v smere na Kostolište spravuje opäť Bratislavský samosprávny kraj. A práve tento úsek sa začne rekonštruovať od začiatku októbra.

Súčasťou prác je výmena asfaltového povrchu v celej šírke. Ako ďalej uviedol primátor Malaciek a súčasne poslanec zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Říha: "Dlhodobo sa venujeme rekonštrukciám nosných dopravných tepien. V prvom kroku sa kompletne zrekonštruoval privádzač vrátane všetkých komunikácií od diaľnice až výjazd na Rohožník. Spolu s tým sa zrekonštruoval povrch parkoviska pred nemocnicou. Na jeseň sa zrekonštruuje Záhorácka ulica v intraviláne Malaciek od Dolného kostola a práce budú ešte počas októbra pokračovať v obci Kostolište."

V Kostolišti sa vymení asfaltový povrch od križovatky zhruba 500 m v oboch smeroch, teda na Jakubov aj Gajary. Podľa primátora zostane v Malackách neobnovený už len jeden úsek v centre mesta od križovatky LIDL po svetelnú križovatku. "Túto poslednú časť by sme radi zrekonštruovali v budúcom roku po dokončení stavebnej úpravy hlavnej svetelnej križovatky. Tá sa bude rekonštruovať v súvislosti s výstavbou cyklotrasy Družstevná - Radlinského. Týmto posledným úsekom budú v Malackách zrekonštruované všetky cesty v správe nášho kraja, kde s kolegyňou Luciou Vidanovou zastupujeme náš volebný obvod."

V hlavnej svetelnej križovatke sa má posúvať odbočovacie rameno od Zahoráckej ulice v smere na Mierové námestie a majú tiež rekonštruovať všetky ostrovčeky križovatky kvôli prejazdu novej cyklotrasy a bezbariérovému prechodu chodcov.

Ľudia pre Malacky - 20.09.2021 - 6598 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

21.09.2021 17:48:31 | Marcel
A co tak rekonstrukcia Kukucinovej ulice ? Skratka od Velkych Levar do mesta sa zda, ze nikoho nezujima.


04.10.2021 10:48:48 | Palo
Aký je tvoj názor
Marcel nepochopil že Kukučínova nespadá pod BSK, teda to nevedia naši zástupcovia ovplyvniť.


Počasie

Poskytuje In-počasie