V štvrtom obvode kandiduje Zuzana Baligová

Teší nás, že Zuzka Baligová sa opätovne uchádza o zvolenie za poslankyňu zastupiteľstva. Kandiduje v štvrtom volebnom obvode a medzi jej hlavné ciele patrí dokončenie rekonštrukcie spádovej Základnej školy na Záhoráckej ulici či pokračovanie v trende začatých rekonštrukcií ciest a chodníkov. V súčasnosti vedie Radu školy pri Materskej škole a venuje sa rozvoju školstva v meste.

Štvrtý obvod má široké územie a zahŕňa okrem rodinných domov aj bytové domy v sídlisku Domky. Vo volebnom obvode leží tiež Základná škola na Záhoráckej ulici, v ktorej sa v tomto funkčnom období rekonštruovalo viacerých vecí. Škola je konečne kompletne zateplená s novou fasádou a vstupom, má tiež novú reguláciu kúrenia a osvetlenie telocviční. V škole sa tiež vymenili všetky podlahy v triedach a jedálni.

V celom obvode sa zmodernizovalo verejné osvetlenie a spustila významná obnova ciest a chodníkov. Najväčšiu sumu zhtla kompletná rekonštrukcia dlhej Cesty mládeže od Dolného kostola až po Nový cintorín. Zrealizovala sa tiež I. etapa rekonštrukcie Veľkomoravskej ulice, kde sa vybudovalo tiež nové parkovisko. Obnovou prešlo i parkovisko s chodníkom v Domkoch na Bernolákovej ulici pri potravinách CBA. Úplne sa zrekonštruovali parkoviská pri Novom cintoríne, ktorý dostal tiež nové moderné osvetlenie. Nový je aj spojný chodník za Dolným kostolom ku Kauflandu.

Podľa primátora mesta Juraja Říhu sa súčasná poslankyňa Zuzana Baligová veľmi aktívne zaujímala o riešenie mnohých problémov v obvode. Ako ďalej sám hovorí: "Zuzka bola súčinná pri historicky najväčšej rekonštrukcii škôlok v Malackách. Pamätám si na jej veľmi zodpovedný prístup v mnohých otázkach, mimo iných aj pri riešení dlhoročného problému na Družstevnej ulice, kde sama býva. Spolu s ňou aktuálne zastupujú záujmy obvodu aj poslanec Anton Pašteka a Martin Macejka. Ak by tejto trojici dali obyvatelia svoj hlas aj v týchto komunálnych voľbách, som presvedčený, že ich dôveru, ako doteraz, nesklamú."

Ing. Mgr. Zuzana Baligová (volebné číslo 1)

Vyštudovala odbor politológia a európske rozvojové programy. Má dlhoročné skúsenosti zo štátnej správy v oblasti financií a aktuálne pôsobí v oblasti personálneho rozvoja a projektov. V súčasnosti zastupuje ako poslankyňa štvrtý volebný obvod v mestskom zastupiteľstve a je podpredsedníčkou mestskej komisie pre financie, legislatívu a správu majetku. Ako predsedníčka mestskej školskej rady a Rady školy pri materskej škole sa venuje tiež rozvoju školstva v meste.

Ak by získala Zuzana Baligová dôveru vo voľbách, medzi jej hlavné ciele patrí dokončenie rekonštrukcie spádovej Základnej školy na Záhoráckej ulici či pokračovanie v trende začatých rekonštrukcií ciest a chodníkov. "Budem pokračovať v presadzovaní rekonštrukcie vnútroblokov. Po kompletnej oprave parkovísk pri Novom cintoríne by som sa sústredila na obnovu veľmi starého vnútrobloku a parkovísk v križovatke Cesty mládeže a Veľkomoravskej ulice. Presadím tiež rekonštrukciu ďalších ulíc v našom obvode. Ide síce o finančne náročné investície, ale medzi prvými máme pripravenú rekonštrukciu cesty a chodníkov na Martina Benku, Kozej a Hollého ulici. Pokúsim sa presadiť aj začatie prípravy rekonštrukcie zvyšných chodníkov a komunikácie Hviezdoslavovej ulice," vysvetľuje kandidátka na poslankyňu Z. Baligová.

Mestský úrad aj na základe jej iniciatívy pripravilo etapovitú rekonštrukciu Veľkomoravskej ulice, ktorú kandidátka na poslankyňu považuje za dôležitú spojnicu obvodu medzi už zrekonštruovanou Cestou mládeže a Štefánikovou ulicou. "Mestský úrad pripravil etapovitú rekonštrukciu Veľkomoravskej, ktorej prvá etapa už prebehla. V tomto trende chcem pokračovať podporou realizácie aj druhej etapy Veľkomoravskej ulice, súčasťou ktorej bude tiež obnova parkovísk a chodníkov vo vnútroblokoch medzi bytovými domami nielen na Veľkomoravskej ulici, ale aj Domkoch. Pripravený je tiež projekt výstavby nového osvetlenia na Vinohrádku a kanalizácie na Mlynskej ulici, ktorú sa usiluje už vybojovať vedenie mesta," vyratúva svoje ďalšie ciele Z. Baligová.

V končiacom sa volebnom období podporovala rekonštrukciu Základnej školy na Záhoráckej ulici, v ktorej by mali podľa Zuzany Baligovej pokračovať ďalšie investície. Medzi prvými ide o rekonštrukciu všetkých sociálnych zariadení a výstavbu nových odborných učební, na ktoré získalo mesto peniaze z eurofondov.

V 4. volebnom obvode si obyvatelia volia 3 poslancov. V súčasnosti volebný obvod zastupujú v mestskom zastupiteľstve Zuzana Baligová, Martin Macejka a Anton Pašteka. Komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 10. novembra od 7.00 h do 22.00 h.

4. volebný obvod

Okrsok č. 7 – volí v: Základná škola Dr. J. Dérera, Ul. Gen. M. R. Štefánika 7, prízemie č. dv. 1
Ulice patriace do okrsku: „Malacky - bez ulice“, Bernolákova 2 až 17, 20, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36, 38, Veľkomoravská 1, 1B, 2 až 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35, 37, 39, 39A, 39B, 39C, 39D.

Okrsok č. 8 – volí v: Základná škola Záhorácka 95 , II.B trieda, Záhorácka 95
Ulice patriace do okrsku: Cesta mládeže, Družstevná, Hviezdoslavova, Ivana Dérera, Kozia, Martina Benku, Mlynská, Pavla Hallona, Petra Straku, Ernsta Weisnera, Ludwiga Angerera, V. Gajdoša, V. J. Kučeru, Veľkomoravská 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 38A, 40 až 47, 47A, 48 až 77, 79, Vinohrádok, Záhorácka 22, 62, 62A, 64, 66, 66A, 68, 70, 72, 76, 78, 78A, 80, 80A, 82, 86, 88, 90, 92, 93, 94, 96, 97, 98, 99, 99A, 100 až 106, 108, 110, 112, 114, 116A.

Ľudia pre Malacky - 28.10.2018 - 5327 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

Počasie

Poskytuje In-počasie