Spustila sa príprava na výstavbu záchytného parkoviska

Naplno prebiehajú prípravné práce na budúcoročnú výstavbu nového záchytného parkoviska. Mesto získalo na tento projekt peniaze z eurofondov a aktuálne sa finalizuje spustenie verejného obstarávania na dodávateľa. Vedenie mesta plánuje jeho odovzdanie ku koncu letných mesiacov budúceho roka.

Mesto bolo úspešné v získaní vyše 810 tisíc eur na výstavbu nového záchytného parkoviska v areáli Píly. Súčasťou dotácie je aj výstavba novej prípojnej komunikácie od nadjazdu a časť dotácie mohlo mesto použiť na kúpu pozemku o veľkosti vyše 6500 m2. Ide o jeden z radu úspešných dopravných projektov, s ktorými sa mesto uchádzalo o externé zdroje.

Na odkúpenom pozemku už naplno prebiehajú prípravné práce na jeho budúcoročnú výstavbu. Pozemok bol kompletne vyčistený a pripravený na realizáciu. Mestský úrad zároveň pripravuje budúce napojenie novej spojnej cesty.

Priestor riešeného územia projektu záchytného parkoviska.

Nové záchytné parkovisko pojme 89 vozidiel a bude regulované systémom inteligentného parkovania. Spolu s ním bude osadený aj nový zabezpečený prístrešok pre bicykle, ktorý mesto plánuje po realizácii modernizácie železnice presunúť k stanici. V súčasnosti mestský úrad pripravuje návrh revitalizácie celého priestoru medzi Radlinského ulicou a železničnou stanicou, kde by mala končiť nová hlavná cyklodiagonála vedúca celým mestom.

Obdobný chránený menší prístrešok bol už použitý napríklad v Galante.

Aktuálne sa finalizuje spustenie verejného obstarávania na dodávateľa. Vedenie mesta plánuje spustiť výstavbu záchytného parkoviska na jar budúceho roka a odovzdať ho verejnosti ku koncu letných mesiacov. Pôjde o jeden z dvoch najväčších investičných projektov roku 2019. Druhým veľkým a náročným investičným projektom bude výstavba prvej samostatne vedenej cyklistickej komunikácie.

Ľudia pre Malacky - 23.11.2018 - 5898 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

23.11.2018 12:42:04 | Miloš
Mam taky dotaz. Nemal byt pod nadjazdom vybudovani kruhac? Preco sa tak nestalo. Ako sa da potom odtial dostat?


26.11.2018 18:21:57 | Dano
Super, bude kde parkovať.


27.11.2018 10:55:28 | m
Vodorovne znacenie sa neurobilo a stavebny odpad stale neodviezli..


01.12.2018 20:20:19 | nobody
Okrem toho inteligentného parkovania rozmýšľal niekto aj nad možnosťou ďalšieho efektívneho využitia toho placu a napríklad aj možným zvýšením príjmu pre mesto?

Tento rok nám slniečko pekne svietilo a autíčka poriadne zohrievalo :-)

https://www.r-e-a.net/upload/rea-bre_solar-carpark-guide-v2_bre114153_lowres.pdf

https://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2015/01/28/the-best-idea-in-a-long-time-covering-parking-lots-with-solar-panels/?noredirect=on&utm_ter


Počasie

Poskytuje In-počasie