Dávid Michálek štvrtýkrát majstrom Slovenska

Svoj štvrtý titul majstra Slovenska v rade si vybojoval náš boxer Dávid Michálek na Majstrovstvách SR starších dorastencov v boxe, ktoré sa konali 30.9. – 2.10. v Galante. Dávid svojimi výkonmi potvrdil výbornú formu a „povinnými“ víťazstvami si zaistil miestenku v reprezentácii a nomináciu na Majstrovstvá sveta.

Športová hala v Galante privítala boxerov z celého Slovenska a nechýbal ani športovec ABC Malacky Dávid Michálek. Dávid štartoval v hmotnostnej kategórii do 91 kg a v semifinálovom stretnutí sa stretol s boxerom ŠKP Bratislava Samuelom Pavlovom. Úvod prvého kola sa odvíjal presne podľa pokynov trénera a v poslednej minúte tréner z modrého rohu svojho borca po prvom počítaní vzdal a David postúpil do finále, kde ho čakal súper z východu republiky. Patrik Kačmár z Humenného prehral prvé kolo rozdielom triedy 10:7. V úvodných sekundách druhého kola ho David zasiahol tvrdou sériou a ringový rozhodca zápas prerušil počítaním. Malačan si po spustení zápasu presnými údermi pripravil súpera na silovú sériu, ktorú ukončil ringový rozhodca a finálový zápas ukončil.

Dávid Michálek spolu s reprezentačnými kolegami F. Meszárosom a A. Csemezom boli pred nedeľňajšími finálovými zápasmi ocenený prezidentom Slovenskej boxerskej federácie Petrom Bodokim za reprezentáciu SR a rozvoj boxu. Na júnovom Európskom šampionáte v ruskej Anape si títo borci viedli na výbornú. Andrej Csemez vybojoval pre Slovensko fantastický bronz a Filip s Dávidom obsadili piate priečky, pričom Dávid, ktorý na podujatie cestoval za vlastné resp. sponzorské zdroje, nedosiahol na medailu iba vďaka arbitrom a ich veľmi kontroverznému verdiktu.

V týchto dňoch sú reprezentanti staršieho dorastu v príprave na Majstrovstvá sveta v Petrohrade, kde ich budú mať pod krídlami Tomi Kid Kovács a reprezentačný tréner Pavol Hlavačka. Dávid Michálek sa stal reprezentantom už po svojom piatom boxerskom zápase. Svoj desiaty duel kariéry vybojoval už na Majstrovstvách sveta v Kyjeve, kde napokon obsadil 5. miesto! Dávid sa zúčastnil už troch Majstrovstiev Európy a čaká ho posledné vrcholné podujatie pred prechodom do seniorskej kategórie. Svetový šampionát v Petrohrade, ktorý sa uskutoční v polovici novembra, bude vrcholom jeho dorasteneckej kariéry a Dávid pristupuje k tréningovému procesu a celej príprave veľmi zodpovedne. O priebehu podujatia a výsledkoch budeme informovať.

Víťazstvo v semifinále

Boj o najvyššie ocenenie

Dávid víťaz v rozhodujúcom zápase o titul majstra Slovenska.

Dávidovi blahoželáme a držíme päste na Majstrovstvách sveta.

ABC Malacky - 19.10.2016 - 8954 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

21.10.2016 20:03:52 | Vojto
David robíš nám radosť . Kde je vôla , tam je cesta ! ! !


Počasie

Poskytuje In-počasie