Mesto začalo rekonštruovať vnútorný mestský okruh

Viaceré centrálne ulice prejdú stavebnou úpravou. Mestský úrad odovzdal stavenisko od Partizánskej ulice cez Ľuda Zúbka, Námestie SNP, Jilemnického až po Veľkomoravskú ulicu. Rekonštruujú sa cesty, chodníky aj verejné osvetlenie.

Mesto spustilo avizovanú rekonštrukciu centrálnych ulíc, ktoré tvoria takzvaný vnútorný mestský okruh. Stavebnou úpravou postupne prejdú Partizánska ulica, Ulica Ľuda Zúbka, Jilemnického ulica, Námestie SNP a Veľkomoravská ulica. Súčasťou diela je aj výstavba 2,6-kilometrového okruhu cyklotrasy, na ktorú získalo mesto eurofondovú dotáciu. Podľa primátora Juraja Říhu bude táto cyklotrasa tvoriť druhú hlavnú mestskú cyklodiagonálu (pozn. redakcie: prvou je úsek od Družstevnej cez Záhorácku, Radlinského, Pezinskú až po priemyselný park) a dvakrát bude križovať cyklotrasu Družstevnú - Radlinského v križovatke s Partizánskou ulicou a v mieste hlavnej svetelnej križovatky.

Ako ďalej uviedol primátor na sociálnej sieti: "S poslancami sme rozhodli, že spolu s touto stavbou kompletne zrekonštruujeme aj všetky dotknuté ulice. Celé dielo je náročné nielen po finančnej, ale aj technickej stránke. Výsledok však bude zaisto stáť za to."

Na Ceste mládeže aj Námestí SNP sa stavebne upravuje podložie pre novú cyklotrasu.

V prvej etape sa stavia cyklotrasa, spolu s ňou sa rekonštruujú chodníky s novými rozvodmi pre verejné osvetlenie. V druhej etape sa začne s rekonštrukciou ciest. Tie dostanú na niektorých úsekoch nové podložie, vo zvyšku nový asfaltový povrch. Na Ľuda Zúbka, Námestí SNP a Mierovom námestí sa má stavať aj nové verejné osvetlenie. Na Veľkomoravskej ulici sa budú rekonštruovať aj hlavné parkoviská od cesty.

Stavebné mechanizmy sú už aj na Veľkomoravskej ulici.

Na internete sa objavili dohady, že Veľkomoravská ulica má byť jednosmerná. Úrad to odmietol ako nepravdu. Dočasne zúžená vozovka sa rozšíri po dokončení prekládok sietí.


Na Partizánskej sa stavia tiež nové kolmé parkovisko.

Stavebné práce majú trvať až do novembra. Počas jesene má prebiehať výsadba vzrastlej zelene.

Ľudia pre Malacky - 16.07.2023 - 2869 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

Počasie

Poskytuje In-počasie