Ulica Martina Benku prejde rekonštrukciou

Mestský úrad sfinalizoval návrh rekonštrukcie Ulice Martina Benku. Aktuálne sa pokladajú nové rúry vodovodu a kanalizácie. Po dokončení prác sa začne s obnovou samotnej ulice.

Ulica Martina Benku patrí medzi ulice s najhorším stavom cesty a chodníkov. Mestský úrad sa dlhodobo usiloval o kompletnú rekonštrukciu vodovodu a kanalizácie, ktorá bola nevyhnutná pre obnovu samotnej ulice. Výsledkom rokovaní je aktuálna výmena potrubí, na ktorú nadviažu stavebné práce napovrchu.

Ulica je rozkopaná kvôli pokládke nových rúr.

Podľa dostupných informácií by mala pokládka nových vedení trvať do októbra. Následne by mal mestský úrad kontinuálne pokračovať stavebnými prácami na novom podloží cesty s finálnym asfaltovým povrchom. Ulica dostane aj oba nové chodníky. Úrad pripravuje aj zjednosmernenie ulice, aby sa zlegálnilo parkovanie na ceste. Zároveň môže byť vyznačený aj cyklista v protismere.

Na ulici boli chodníky z pôvodných betónových kociek.

Ľudia pre Malacky - 01.08.2023 - 3002 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

11.08.2023 10:27:53 | Michal
PRECO ? zjednosmernenie ulice, aby sa zlegálnilo parkovanie na ceste. Ved tam ma kazdy svoj dvor. Zase sa len znizi priechodnost Malaciek. Budu platit parkovne na mestskom pozemku?


11.03.2024 13:57:02 | eva
tie betonove kocky mohli vyskladať na hlboku...na prijazdovu cestu k smetisku...


Počasie

Poskytuje In-počasie