O dva týždne šošovicujeme

8. 6. sa opäť stretneme na Kláštornom námestí v Malackách, kde sa už po 19-krát uskutočnia tradičné remeselné trhy známe ako Malacká šošovica. Tešiť sa môžete na takmer päťdesiat remeselných stánkov a sprievodný program.

Do programu prispejú divadelníci z Falangiru, ktorí nás budú sprevádzať celým podujatím. Program otvoria tromi formáciami Mažoretky ELLA Malacky. Tanečnú atmosféru v štýle samby rozvibrujú tanečníčky z Latino Scool, ktoré sa len nedávno vrátili z majstrovstiev sveta, na ktorých nás úspešne rezprezentovali. V programe vystúpi aj František Bečka so svojim žiakmi zo Základnej umeleckej školy v Malackách a na folkové naladenie sa môžeme tešiť pri započúvaní sa do skladieb pesničkárky Lýdie Novotnej

Tentokrát má podujatie aj charitatívny rozmer. Niektorí predajcovia prispeli svojimi výrobkami do Dražby pre Agátku - dcérku dlhoročnej členky organizačného tímu Gabiky. Agátku trápi trápi okrem iného epilepsia s ohrozujúcimi prejavmi, lepšia diagnostika na zahraničnej klinike a následne správne nastavená liečba by jej pomohla dostať stav lepšie pod kontrolu. Ale je to finančne nákladná cesta. Ak by ste chceli takouto formou Agátku podporiť, dražiť môžete do 7. 6. a potom si výrobok na Malackej šošovici vyzdvihnete. 

 Počas konania Malackej šošovice sa uskutoční aj sprievodné podujatie: 

Viac o tomto podujatí nájdete na stráne Malackých pohľadov TU

Tešiť sa môžete na týchto predajcov: 

Viera Fajtáková - bižutéria, šperky z kvetov a živice, Iveta Žňavová – sukničky s folklórnym motívom, hračky, šperky, HM HOME – textil, OZ Čarovný prútikVladimír Havlíček- ľudová keramika, Kinčíová Gabriela - prútené výrobky, Terézia Bugárová - dekoratívna a záhradná keramika, Dom Svitania - dekoračné a úžitkové predmety z látky a papiera, Vlado Burcl a Marcela Burclová - výrobky z dreva, med, medové výrobky, vitráže, Tina Arvay - šperky, obrazy, dekorácie, Blažena Kvietkova - ručne vyrábané predmety z látok, Mária Sithová - živé kytice, aranžmány, bylinky, planty, Cecilia Scheinerova - medovníky, FRUGI - džemy, sirupy, limonády, Domi Fišerová + Veronika Fuseková, šité vankúše, tašky, dievčenské sukne, Stanislava Tomancová - džemy, sirupy, pomazánky, Veronika Hallonová - domáce chilli produkty, Jasminum - kvetinové dekorácie, Mária Ďurišová -  autorské maňušky na ruku, prst, textilné dekorácie, Jozef Čmeľ - prírodná kozmetika Verna, Olena Chumak - šperky so sušenými kvetmi, Eko obrusky s.r.o.Vstúpte - keramika, textil, dekoratívne výrobky, Katarína Viktorínová - Katya dyzajn, Olejar Books, Dominika Gabrielová - sviečky, šperkové dekorácie, výrobky z jesmonitu, Lenka Hlbocká - háčkované hračky, kabelky, čiapky, Lolys - handmade náramky, Jana Serátorová - sušené sypané bylinky, Frida Spitzerová - dekorácie z dreva , Táňa Mihalčiaková - háčkované výrobky, XX8 s.r.o. - mušelínové produkty, šatky, MareBlue - ďatle, baklava, oriešky, káva, čaj, čokoláda., Vegoš - vegánske jedlo, Vladimír Majtán - víno, Monika Toblová - lyofilizované ovocie, Júlia Kuchtová - šperky a doplnky, Veronika Kiššová - kvety, trvalky, Jarmila Baková - textilné hračky, Zuzana Gazárková, háčkované hračky a výrobky, Silvi Zaťková - handmade batohy, Veronika Hurbanová - ručne šité detské vecičky, Latino Scool - pochutiny a kávička od mamičiek tanečníkov, No Nau Tribe, Katy creative (Simona Jančurová) - šité šperky a i. 

Podujatie podporila Nadácia ZSE. 

 

  

 

Ľudia pre Malacky - 27.05.2024 - 1089 čítaní


pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk


Pre pridanie komentára navštívte klasickú verziu nášho webu.

Komentáre k článku

Počasie

Poskytuje In-počasie